Solo sau la gramada?

Se intampla ca de multe ori sa ma trezesc ca nu am cu cine sa merg duminica la film. Dar de ce? Pai e simplu: obisnuiesc sa merg la cinematograf cam o data pe saptamana (in saptamanile bune, a se intelege bune = mai multe filme noi si de calitate lansate in aceeasi saptamana), chiar si de 2-3 ori, in special in weekend, dar nu toata lumea considera ca e rentabil sa mergi saptamanal la film in cinematograf.

Mai demult imi parea ciudat sa merg singur la un film, sa nu fiu inconjurat de prieteni sau macar sa fiu cu minim o persoana cu cine sa pot sa impart experienta. Da, e o experienta sa mergi la cinematograf, nu e la fel de confortabil ca acasa, in pat, pe canapea, calare pe bratul de la un fotoliu, sau orice alta pozitie pe care o consideri ca fiind confortabila. Nu e la fel de ieftin (traiasca torentele de unde iti iei un film gratis), sa iti faci popcorn in punga de la un hypermarket, in cuptorul cu microunde, sa bei din sticla de 2 sau 2,5 litri la promotie, etc.

Da, e normal sa fie mai scumpa experienta la cinematograf, dar si la cinematograf poti face economii, daca stii cum. Eu cred ca e o arta si aceasta: economia la cinematograf :D. E normal sa fie mai scump pentru ca se platesc cheltuieli, licente, importatori si distribuitori de filme, echipamente de ultima generatie (altfel cum poti spune ca vezi un film in 3D la calitate HD si alte cele?), angajati, promovare, flyere si afise, etc. si da, e adevarat ca la mancare (chestii de rontait) pretul ar putea sa scada (sper).

Movie

Revin la intrebarea de baza: cum mergi si mai ales cum te simti cand mergi singur sau cu un grup de prieteni la film? Eu unul pot spune ca ambele experiente au partile bune si cele rele.

Cand esti singur nu ai cu cine sa schimbi o vorba cand e acea parte plictisitoare din film, sau sa iti spui parerea legata de ce se intampla in film, dar in schimb poti sa te concentrezi mai mult asupra povestii, asupra detaliilor si chiar poti sa te transpui in pielea unui personaj si sa traiesti filmul la intensitate maxima.

Daca mergi cu prietenii, de obicei se lasa cu distractie, glume, rasete, popcorn ce zboara prin sala, mai un pai de la suc transformat in mitraliera, etc. Cu prietenii, mai ales cand e un grup mare, poti sa faci schimb de locuri, si astfel sa “vanezi” locul perfect, mai poti imparti costurile chestiilor de rontait (traiasca meniurile “duet” :D), etc. Asadar o multime de avantaje. Singura regula, care imi pare de bun simt, de buna crestere, e sa pastrati totul in limitele bunului simt, sa nu porniti glume in momente inoportune din film, da, e nevoie de putin respect si fata de ceilalti spectatori. Evident, daca sala e doar a voastra, well … got nuts :D.

Deci, in concluzie (mai ce exprimare pe mine :D), oricum ai merge la film: singur sau cu prietenii, experienta este unica, plina de senzatii noi si plina de distractie, asa ca sa savurezi de fiecare data filmul, atmosfera si experienta care iti este oferita de un film la cinematograf, eu unul o fac mereu :D.

Sursa foto.

3 Comments

cristina

about 5 years ago

sunt mare consumatoare de carte nu de filme. am filme originale pe acasa, cont pe torrent nu am (l-am pierdut dupa un concediu prelungit cat nu am fost in tara si altul nu am mai facut)...si prefer sa ma uit din cand in cand la seriale (si alea putine, de altfel). am fost o data la cinema in Arad (Puss in Boots) si o data la TM (Inception) necalculand inca o data prin 2000 la Dacia (Nothing Hill). Cu AXN si HBO si TV HD nu ma obosesc sa ma duc ....but that's just me.

maddy

about 5 years ago

eu m`am dus tot timpul cu cineva la film dar nu ma deranjeaza nici daca m`as duce singura pentru ca oricum la film nu vorbesc si nachos oricum nu`i impart cu nimeni...muhahahah. my preciousssss

Mihnea Iuga

about 5 years ago

Mergeam la film în fiecare săptămână, când Dacia era singurul mare cinema din oraș. De obicei, direct de la meditații (oferite gratis de profesorul de matematică Boscenco :) ), cu un amic/coleg de clasă. Singur, am mers la TIFF unde, exact cum spui tu, ești mai atent la unele detalii; pentru un festival de film, cred că asta e și ideea. În rest, doar filmele care chiar merită (încerc să-mi dau seama din poveste, trailere nu prea urmăresc dinainte, pentru că pot fi spoilere!) beneficiază de al meu portofel la cinema.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*