Statul … ne mai jumuleste mult?

Iata ca este in discutie introducerea de impozitare indiferent daca esti pe profit sau pe pierdere …

Mai pot aia de la stat sa ne jumuleasca si mai mult?

Iata un exemplu la care sa se gandeasca ai nostri “bravi” politicieni si legiuitori: firma mica, domeniu de activitate IT, domeniul in sine este mare, dar merge pe “sectiune” de nisa (Apple). Cifra de afaceri ANUALA sub 10.000 Eu … nici un angajat, un magazin care nu a mers si care a necesitat investitii care inca nu s-au amortizat, investitiile fiind obtinute printr-un imprumut de la o banca de catre asociatul unic. Firma are si mai putin de 5 ani, mai precis 3, merge spre 4.

O astfel de firma am eu, profit nu scot prea mult. Oricum ce profit a iesit a acoperit din datoria firmei fata de asociatul unic … o astfel de firma NU are de unde sa plateasca 1.300 EU/an la stat … ma intreb … cum voi mai putea eu sa vand Apple in Arad daca se introduce ABERATIA asta de lege ???

Voi ajunge sa imi fac un offshore si sa ii deschid punct de lucru … si voi plati impozit la alta tara, care ma va taxa in functie de profit si nu pe ce cred ei ca io am facut. Nu neg, sunt unii “smecheri” care au “palmat” o multime de bani … da’ la aia se vede … in special din cifra de afaceri.

Propun o chestie: plafon pentru aceasta lege … cei ce au cifra de afaceri sub 50.000 Eu/an sa nu plateasca.

Cica in Franta o lege asemanatoare tocmai a fost “anulata” pentru a ajuta firmele si patronii, astfel stimulandu-se consumul … care consum … se stie … duce la cresterea comenzilor … etc. pana la cresterea economica.

Doar la noi in tara … in loc sa ajute omu’ sa aiba mai multi bani de cheltuit … statu’ Roman … iti baga bete-n roate …

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*