Stiam ca am dreptate !!!

Iata ce am gasit … am stiut io ca am dreptate si Impozitul Forfetar incalca Codul Fiscal !!! Asadar … Pogea … sa mori de ciuda !!! Te pot da in judecata si o sa castig !!! Asa ca … nu platesc Forfetarul !!!

Guvernul a modificat abuziv Codul Fiscal, prin introducerea impozitului forfetar din acest an, cu toate ca, legal, noile prevederi nu puteau intra in vigoare decat cel mai devreme la 1 ianuarie 2010.

Constatarea este facuta de institutia Avocatului Poporului, care va sesiza Parlamentul in legatura cu acest abuz. “Prof. univ. dr. Ioan Muraru a decis sesizarea Parlamentului in legatura cu neconcordanta semnalata dintre art. 32 din OUG nr. 34/2009 si dispozitiile art.4 alin (2) din Codul fiscal”, a declarat pentru Gandul Simina Gagu, consilier al Avocatului Poporului.

La art. 4 alin. (2) din Codul Fiscal se precizeaza negru pe alb ca “orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege”. Si totusi, ordonanta 34/2009 privind “rectificarea bugetara pe 2009 si masuri financiar fiscale”, care la articolul 32 instituie impozitul forfetar, a fost adoptata pe 11 aprilie 2009 si a intrat in vigoare la 1 mai, la nici o luna de la publicare.

Parlamentul a adoptat ordonanta, prin Legea 227/2009, nepublicata, iar Curtea Constitutionala si-a dat girul legii. Conflictul legislativ creat nu mai poate fi solutionat decat in Justitie, prin calea contenciosului administrativ sau tot de Parlament, care va fi sesizat de Avocatul Poporului. Initial, institutia decisese sa amane sesizarea oficiala a Parlamentului pana in 2010, cand isi va publica raportul de activitate pe 2009.

Apoi, in urma intrebarilor cotidianului Gandul, Ioan Muraru, Avocatul Poporului, a decis sesizarea Parlamentului printr-un raport special.


Sursa: Bloombiz.ro

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*