Suntem mai verzi?

Azi am tiparit 4 pagini de documente care era necesar sa le tiparesc la munca, atat, 4 pagini. Eu spun ca e putin, spun ca e bine caci nu stric hartie, toner, curent electric, etc. asa ca pot spune ca sunt verde cand vine vorba de imprimante si multifuncionale.

Adevarul e ca in ultima perioada prefer sa lucrez pe e-mail cu clientii, faxul imi pare demodat, e incet, de multe ori e nesigur si in plus face o galagie cand suna de ma ia cu dureri de cap. Din punctul meu de vedere hartia tiparita se foloseste tot mai putin, da, folosesc agenda, scriu, imi notez in carnetel, dar cand e vorba de munca, atunci parca in mediul virtual, fara de hartii ma simt mai bine.

Acum 2 luni am cautat impreuna cu colegii mei un multifunctional cat mai ieftin. Am gasit intr-un magazin online, un Samsung, singura problema a aparut in momentul in care ne-am dat seama ca sunt foarte scumpe multifunctionalele. Da, noua strategie in materie de canzari ale producatorilor de imprimante si multifunctionale este sa-ti vanda un echipament ieftin, cu un cartus de star mic, sa te oblige apoi sa cumperi un cartus normal cat mai repede, la preturi foarte mari. Nu-mi place strategia asta si de aceea parca nici nu imi mai vine sa lucrez cu o imprimanta/multifunctional.

Sincer, imi este asa de usor sa lucrez doar online, pe e-mail cu ai mei clienti. Si pentru ei e mai facil, mai rapid si evident, mai economic. De aceea parca nu-mi vine mereu sa stau si sa vanez discounturi, promotii sau oferte Samsung, HP sau Canon. De ce? Daca si asa consumabilele sunt extrem de scumpe si nu gasesti nici compatibile :(. Asa ca pot spune ca ma “coafeaza” faptul ca utilizez mai putin imprimanta.

Eh, nu am ce sa-i fac. Oricum cel mai important lucru este faptul ca din ce in ce mai multa lume folosete tot mai putin imprimanta/multifunctionalul si asta ma duce cu gandul la un singur lucru: print-ul e pe moarte. Ca sa dau inca un exemplu de ce cred ca e pe moarte va spun atat: cand ati citit ultima data o revista sau un ziar? In afara de unele benzi desenate (deh, pasiune), ultima revista am citit-o acum 3 luni. Prefer o carte, da, e si ea un print, dar alt fel de print.

Gata, deviez de la subiect si trebuie sa vin cu o concluzie: nu prea folosesc imprimanta, sunt mai verde si asta imi convine. Imi place sa fiu mai verde si de aceea cred ca si daca nu trebuia sa scriu pentru Super Blog 2012 despre tot v-as fi povestit despre mica mea experienta legata de multifunctionalele ieftine. Asadar, faceti o analiza completa inainte de a achizitiona un multifunctional ieftin sau la promotie si incercati sa aflati si ce costuri veti avea la consumabile.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*