Suntem oameni fara omenie?

Încep prin a spune că uneori am tendința de a fi puțin mai negativist, de fapt în ultima perioadă (să fie cam doi ani) am fost mai mult negativist. Dar deviez de la subiectul ce vreau să-l expun azi: lipsa de omenie.

Citat-Victor-Hugo

De la scandalurile care șochează țara, la micile gesturi egoise, de la dezvălurile făcute „în confidență”, totuși multora, la minciunile „nevinovate” spuse zilnic, toate acestea ne prezintă o lume extrem de egoistă, lipsită de omenie, o lume falsă.

Da, trăim într-o lume falsă, în spatele unor măști frumoase, zâmbitoare, prietenești și pline de iubire. Dar măștile acestea sunt atât de departe de realitate și de imaginea adevărată a persoanelor ce le poartă încât șocul descoperirii realității poate duce la negare.

Nu am să intru în detalii, nu am să va dau exemple căci aș scrie vreme de câteva săptămâni și nu aș termina cu exemplele pe care le-am trăit eu.

Sunt curios, câți din cei ce impulsioneaza, învață, transmit altora cunoștințele lor, dobândite în ani de experiență, poartă măști pe care le dau jos atunci când oamenii nu le mai sunt de folos, atunci când se plictisesc, când se cred superiori, și își relevă adevărata față?

Văd o mulțime de postări pe rețelele (sau rețeaua) de socializare pe care majoritatea le împărtășesc cu noi dar care … well … nu prea sunt aplicate.

omenie

Sunteți de aceeași părere cu mine? Suntem oameni fără omenie? Suntem cu adevărat atât de egoiști încât masca ce o prezentăm muncii este mai importantă decât pacea sufletului nostru? Sper să îmi demonstrați că doar am avut ghinionul de a da de oamenii nepotriviți și că în realitate lucrurile stau mult mai bine.

Nu vă temeți, am să îmi revin, simt doar nevoia de a-mi scoate din sistem toate lucrurile negative ce mi-au fost lăsate de acei oameni plini de negativism care au plecat din viața mea imediat ce s-au descarcat de tot ce aveau negativ și mi-au rapit optimismul. E foarte probabil să încep prin a fi sincer cu acele persoane și a le transmite în urmatorul interval, față în față ceea ce m-a deranjat în atitudinea lor față de mine.

Gata, capul sus și aștept părerile voastre.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*