TechBox – editia a doua

Marti a avut loc cea de a doua editie a #TechBox, o editie care m-a marcat mult, o editie din care am plecat cu multe lucruri noi invatate.

00827_1

IMG_1488

La aceasta editie l-am avut pe Radu Ticiu ca si speaker invitat sa ne vorbeasca. Radu este o persoana care organizeaza evenimente pe parte de IT, coordoneaza Startup Hub Timisoara si are ani buni de experienta in domeniul IT, desi a terminat medicina. El ne-a vorbit mai mult decat ne-am asteptat, dar parca nu ne venea sa il intrerupem, sa nu cumva sa pierdem informatii vitale, caci multe din informatiile ce Radu le-a prezentat sunt utile, prezinta o noutate in Arad si pentru cei din IT sunt extrem de utile.

IMG_1497

Am aflat de la Radu si despre Startup Weekend, Startup Hub Timisoara, grupurile de IT-isti specializate pe diverse domenii, modul in care IT-isti colaboreaza, comunitatea ce s-a dezvoltat in Timisoara, comunitate de oameni de IT care colaboreaza extrem de bine. Toate acestea sunt un adevarat exemplu de urmat si Radu ne-a oferit informatii ce ne ajuta ca si in Arad sa putem construi o asemenea comunitate.

Dupa ce Radu a incheiat prezentarea, am avut parte de o a doua prezentare, cea a lui Ovidiu-Florin Bogdan. Ovidiu ne-a prezentat ce inseamna Open Source, care este diferenta intre Free Beer si Free Speech. Tot de la el am aflat si faptul ca exista mai multe tipuri de suite Office si unele dintre ele sunt in continua dezvoltare vs. unele care pur si simplu au ramas la fel.

IMG_1516

00827_51Filmuletul urmator este un exemplu perfect a ceea ce inseamna Open Source si daca Ovidiu nu l-ar fi prezentat marti la TechBox eu in continuare nu as fi stiut ca miturile ce se invart in jurul Open Source sunt atat, mituri.

Pentru final am pastrat eu o surpriza: inspirat fiind de Step Up 3D am zis ca ar fi distractiv sa facem si noi “neoflies”. Astfel, dupa ce am impartit tuturor cele necesare creeri a 3 “neoflies” am pornit concursul si dupa 42 de secunde (Wow!) am avut un castigator, de fapt o castigatoare: Anna care a plecat cu un tricou oferti de prietenii nostri de la Stickerland.

00827_62

00827_68

00827_70

00827_77

Fotografiile au fost facute de: Iza Pal de la Party Arad si Sergiu Daniel Giurgiu.

Aaa, sa nu uit, ne vedem luna viitoare, tot la Libraria Scienta (multumim) si tot la aceeasi ora: 19 si tot intr-o zi de marti.

00827_74

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*