The day to day edge

Cum poti avea un avantaj zi de zi?

Unii ar spune ca avand viteza, altii ca avand informatia, altii ca avand banii, etc. Eu unul spun ca avand uneltele necesare in a-ti atinge scopul cat mai rapid, in a ajunge acolo unde trebuie in cel mai scurt timp, cel mai economic si cu un profit cat mai mare (asta e partea de salesman din mine care vorbeste, pe langa managerul care acum tasteaza :D).

Dar hai sa o luam metodic: atunci cand ai nevoie de unelte, pentru un blogger/gamer (part-time) si un om care e tot timpul pe drumuri e nevoie de o unealta buna, fiabila, durabila si rapida si aici ma refer la un laptop. De ce? Pai nu ma pun sa car tot ce insemana un PC dupa mine 😀 ar fi absurd in ziua de azi :D. Asa ca aleg un laptop si nu spun notebook, ci laptop. De ce? Pentru ca sunt categorii diferite, da’ nu intru in detalii acum pe subiectul asta.

Hai sa spunem ca printr-o ciudata coincidenta ajung sa fiu pus in fata unei optiuni: un Asus K53 bine echipat, nu super, la un pret decent si cu specificatiile perfecte pentru mine. Am stat si mi-a luat un 10-25 minute bune pana am parcurs lista lunga de variante de pe site-ul celor de la Oktal.ro, da’ intr-un final m-am oprit la o varianta: Asus K53SV-SX174D. De ce? Pai hai sa detaliez specificatiile si pretul:

Asus K53SV-SX174D i7-2630QM
Procesor: Intel Core i7
RAM: 4 GB
HDD: 500 GB
Ecran: 15.6″
Video: GeForce GT 540M – 2GB

Bun … pentru unii asta nu pare un laptop care sa-mi ofere un avantaj (the edge) in viata de zi cu zi … well … eu ii contrazic :D. De ce? Pai: i7, am spus tot cu el, procesorla 2 GHz cu un turbo de 2,9 GHz; 4 Gb RAM (nu am neoie de mai mult pt. StarCraft 2 si nici pentru aplicatiile uzuale: Office, Web, putina prelucrare foto :D; 500 Gb spatiu … pai stiti … acum am 250 Gb si imi sunt suficienti (mai am vreo 15 Gb liberi si daca fac curat pot ajunge la 50 Gb lejer); ecran 15.6″ … mai mult decat cei 13″ pe care ii am acum :D; GeForce GT 540M cu 2 G RAM … pot sa spun ca acum am 512 MB RAM si joc StarCraft 2, pe viitor si daca vine SC3 si tot ar face fata :D.

Sa mai spun ca are camera web incorporata? Hihihi … asa as vb. cu sora mea in State mult mai usor, ce sa spun de ai mei parinti care ar fi incantati de asa o optiune.

Am pus de greutatea de 2,8 kg? Usor … numai bun pentru rucsacul meu.

Singura chestie care nu imi prea place … este culoarea, nu as merge pe maro, as merge pe o combinatie de argintiu cu albastru, ca in imaginea de mai jos. Ba chiar si pe un rosu aprins as merge, da’ e putin prea salbatic pentru cand as merge la o intalnire business.

Am uitat sa va spun de ecran … ce anume? Pai e LED si backlit ceea ce ar inlocui in anumite situatii un proiector sau plimbatul laptopului de la om la om pe la masa … situatii reale … so there’s another edge.

Spuneam de culori … mai jos se pot vedea toate … da’ ia vedeti si clipul si veti vedea ca e putin diferit … de la Ice Cool la aluminiul care se gaseste pe laptop … eh … mai bine vedeti voi :D.

Bey … uitasem de un “edge” super important: pretul, la cel 3059 lei … well sunt de parere ca e o afacere foarte buna.

Si pana nu uit complet: asta este inca un articol pentru Super Blog 2011.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*