Totul Cloud?

Cum e sa ai totul in Cloud? Cum e sa poti accesa tot ce iti doresti in orice moment, sa ai back-up permanent si sa ai toate informatiile necesare accesibile de pe orice device?

Cum a fost inainte de clud? Cand trebuia sa umblam cu CD-uri, DVD-uri, stick-uri USB, etc. cand trebuia sa stai minute bune sa transferi datele inainte de a le putea accesa in conditii optime. Acele zile au inceput sa dispara.

Tot mai multe afaceri, cafenele, spatii publice, spatii private, locuinte, etc. au in acest moment acces la Internet, si implicit la datele stocate in cloud. Dar sunt ele in siguranta? Sunt ele izolate de ochiii NSA-ului, al FBI-ului, SRI-ului (ca sa vorbim si local), etc.? Sunt ele chiar private? Sau sunt accesibile oricui care are cheia la servere, sunt accesibile de un hacker care ar trece de securitatea serverelor? Chiar te simti linistit ca toate datele tale sunt in siguranta in cloud?

Cloud
Sursa foto.

Multi nu stiu ca Yahoo, Hotmail, Gmail, etc. tin toate acele e-mail-uri pe serverele lor de ani de zile si sunt la fel de accesibile ca orice alte date ce le incarcam in cloud. Asa ca, daca pana acum ai lasat pe mana lor mail-uri cu miile, de ce nu ai lasa si alte date? Evident sunt aceea care au serverele lor private, dar din nou multi nu stiu ca acele servere pot fi hostate virtual pe servere mai mari de la companii ce pun in co-hosting intr-un hub principal, un server cu spatiu de stocare mare si performante peste medie.

Asadar, te simti in siguranta sa ai informatiile tale in cloud sau iti doresti sa le ai in sigruanta la tine pe calculator, pe un hard extern sau esti mai old-fashion si mergi inca pe CD-uri DVD-uri?

1 Comment

Ioana

about 3 years ago

O sa dispara tot si o sa ramana doar cloud, cu siguranta. Mie imi place foarte mult.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*