Un caz grav de neamenajare

Stiti cum e cand va mutati in casa noua? Ei, eu am facut asta de mai multe ori si mereu e o corvoada, mai ales atunci cand in afara de lucrurile personale mai aduci si mobila din vechea locatie, cand combini lucrurile dupa functionalitatea imediata, de urgenta, fara o logica anume, fara de cromatica, fara de un design.

Prima data cand m-am mutat de acasa, am luat un minim de mobilier si asta pentru ca apartamentul (de fapt casa) era gata mobilata, utilata si nu am avut prea multe de rezolvat, OK, de fapt am avut de carat de la o alta casa din cartier o parte din mobilier tocmai pentru a putea astfel amenaja complet locuita.

A doua oara cand m-am mutat, a fost adevaratul dezastru. In dormitor aveam un pat din PAL bej deschis, comoda bej o nuanta mai inchisa. In camera de zi aveam: un dulap stil vechi (ca in poza de mai jos), un dulap de la Metro de ala negru cu usi in culoarea ciresului, un birou de colt tot in negru cu cires, o canapea din setul dulapului si cu tapiteria bordo si un set de sertare pe rotile in clasicul deja negru cu cires. Astea toate dadeau o nota de haos in casa, de dezordine si de o adevarata nebuinie.

Dulap vechi

Intr-un astfel de moment ar fi fost oportun sa fi existat vreun specialist in amenajari, un doctor in ale amenajarilor si decoratiunilor interioare, cineva care sa ma ajute sa-mi amenajez casa in asa fel incat chiar daca aveam vreo 3-4 seturi de mobilier, macar sa le pot aranja si decora, accesoriza, sau orice alta metoda prin care sa fac casa sa arate mai decent. Din pacate un astfel de doctor nu s-a inventat decat acum un an cand Doctor Deco a venit pe lume. Doctor Deco este o idee geniala a unor tineri care au deschis un fel de spital pentru cei ce au probleme cu amenajarea si decorarea interiorului locuitei personale, un spital care pentru Bucuresteni e deschis si la vizite in regim ambulatoriu si pe care il gasiti la adresa din Str. Blanari nr. 12, Bucuresti.

Sincer, daca in ziua de azi ma voi muta din nou, daca voi avea un apartament de amenajat sau de decorat sunt sigur ca as apela la un specialist. De ce? Simplu, asa cum eu ma stiu cu Apple, tehnologia in general, vanzari si putin marketing, asa si un specialist sau “doctor” in ale decoratiunilor si-ar face treaba mai bine decat mine cautand pe net si/sau din reviste.

Totusi, sunt unii oameni care au talent si in astfel de domenii, eu unul sigur nu. De aceea, indiferent daca as fi avut sau nu de scris o proba la Super Blog Spring 2014 (da, aceasta fiind o proba in cadrul SBS2014), tot acest sfat l-as fi dat: mergeti la un specialist cand vine vorba de amenajari, decoratiuni si alte cele ce tin de casa voastra, ei pot sa va ofere solutii de 10 ori mai bune decat daca le-ati cauta singuri.

In final va mai completez povestea mea cu inca o mutare, cea de a treia, din nou intr-o casa semi-mobilata si unde datorita simplitatii mobilierului, si mai ales datorita faptului ca aveam doar un pat, un dulap, o masa de cafea si o masa de pranz, am invatat si inteles ca de multe ori e mai bine sa ai mai putin mobilier dar daca ai decoratiuni si accesorii potrivite, atunci poti sa ai un spatiu excelent, in care sa te simti ca si acasa.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*