Un gurmand – ep. 1 – Am fost in Orient (Express)

Iată, am revenit în Arad. Într-un fel fiind nou venit, am decis că ar fi frumos să văd ce s-a schimbat prin oras din punct de vedere culinar (și nu numai, dar despre asta voi vorbi în alte articole). Așadar am zis că e oportun să încep o serie nouă de articole numite: “Un gurmand”. În cadrul acestei serii voi merge, săptămânal în vizită la câte un restaurant, bistro, etc. și ulterior am să vă scriu despre experiența mea acolo.

Am început mai mult dintr-o întamplare care m-a adus la “Orient Express”. Știam de prin noiembrie că s-a deschis restaurantul, căci se face că am călătorit cu unul din bucătari lor spre București în perioada în care se pregatea deschiderea restaurantului. Miercuri am vizitat restaurantul, invitat fiind la un eveniment și din curiozitate am rămas puțin după acesta discutând cu Alina (bucătăreasă și manager).

După discuțiile despre mâncare cu Alina, am zis că ar fi interesant să degust un produs din meniu și să încep să scriu despre mâncare în speranța dezvoltării unei culturi a mâncatului în oraș mai diversificat decât clasicele pizza, paste, shaorma, sau orice alt fel de fast food (foarte popular în ziua de azi). Zis și făcut am comandat o porție de shish kebap din carne de oaie (un fel de mâncare, în ton cu tema restaurantului care oferă în meniul său mâncăruri din țările prin care trece faimosul “Orient Express”).

IMG_3143

Prezentarea a fost exemplară, cel puțin din punctul meu de vedere, iar gustul a fost pe măsura prezentării și întradevăr s-a simțit carnea de oaie din compoziție, dar nu exagerat de mult. Patul de rucola a fost proaspăt, fără exces de oțet. Sosul picant a fost suficient de iute pentru o persoană normală dar pentru mine (care mănânc foarte iute de obicei) a fost cam slab (ceea ce nu a fost rău, căci astfel am reușit să apreciez mult mai bine combinația de arome).

IMG_3149

Având în vedere că este relativ recent deschis, localul este liniștit, fără agitatie, curat și decorat conform temei. M-a deranjat faptul că încă se poate fuma în local (din punctul meu de vedere nu ar avea voie să se fumeze într-un restaurant, nu vreau să mănânc o mancare afumată cu gust de nicotină și tutun, mancarea afumată cu e altceva, un lucru complet diferit).

IMG_3145

Per total notez 8,25 din 10 maxim, împărțit astfel:

– atmosfera: 8;
– mâncare (prezentare, gust, etc.): 9;
– fumat (faptul că e permis trage în jos): 6;
– servire: 10 (Alina se ocupă de clienți, îi întreabă despre cum a fost, cere sfaturi, critici, etc. ceea ce pentru mine dovedeste dedicație și pasiune, pe acest considerent obținând un maxim la partea de servire).

Acum, având în vedere că e prima dată când scriu despre acest subiect, aștept un feedback de la voi și eventuale sfaturi despre ce anume vă interesează să aflați când vine vorba de localurile din Arad.

LE: În urma solicitărilor iată și adresa unde găsiți localul: P-ța Av. Iancu nr. 11. O altă informație destul de solicitată a fost cea legata de costuri: din punctul meu de vedere acestea sunt normale pentru un restaurant și le categorisesc ca fiind medii. Astfel nu veți plăti mai mult de 60 lei pentru două persoane comandând câte un fel de mâncare și o băutură sau o cafea sau un pahar de vin.

Pe final vă las să vizionați câteva fotografii pentru a vă răsfața macar vizual 😉

IMG_3146

IMG_3147

IMG_3148

IMG_3151

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*