Un gurmand – ep. 4 – anema & c(m)ore

A trecut aproape o lună de când am vizitat “anema & core” (01.) (încă nu știu exact ce e cu acel 01 si . din siglă) și cred ca e momentul să vă împărtășesc experiența.

Se face că pe 15 martie a.c. am fost la un vernisaj de fotografie și acolo m-am întâlnit cu mai mulți cunoscuți (cine știa că am așa de mulți prieteni pasionați de arta fotografică?), iar după vernisaj am decis cu Ovidiu să mergem să încercăm noul restaurant cu specific italian (paste și pizza).

Zis și făcut. Restaurantul este amplasat relativ central, în p-ța Av. Iancu la colțul străzilor Tribunul Dobra și Gheorghe Lazăr, într-un spațiu amenajat destul de minimalist, cu citate ”motivaționale” (am fotografit unul), într-o cormatică predominată de alb.

IMG_0959

IMG_0960

Nu sunt foarte multe mese (4-5), cu o capacitate maxima de cam 15-20 clienți. Acest lucru e plăcut căci îți dă impresia de intimitate, de căldură și confort.

IMG_0956

Servirea este una bună și promptă.

Atât Ovi cât și eu am ales să mergem cu recomandarea ospătăriței (și totodată să fim printre primii degustători) al unei porții de lasagnia.

IMG_0962

IMG_0965

La început mi-a părut ca fiind puțin insipidă, am tot completat cu parmezan și ulei picant în speranța că va avea un gust, dar după ce am trecut de jumătate am început să simt și altceva decât ceea ce am pus eu în plus peste. Nu mă întrebați care e motivul, nu pot să dau o explicație anume dar până la final am ajuns să apreciez peste medie porția mea.

IMG_0968

IMG_0969

IMG_0970

Porția mea de lasagnia s-a dovedit a fi una destul de bună, dar nu atât de bună încât să mă încânte sau să îmi lase o impresie sau să mă facă să revin. Un motiv pentru revenire este pizza care mirosea excepțional de bine, acesta fiind și unul din motivele pentru care mi-a fost ciudă pe alegerea făcută.

Per total aș categorisi experientța ca fiind mediocră și am scăzut mult din apreciere datorită unui lucru care pentru mine e destul de supărător: nu au un POS pentru plățile cu cardul. Am fost nevoit să merg, pe o ploaie maruntă până la cel mai apropiat bancomat și să retrag bani pentru a achita nota (nu săriți, Ovi nu m-a putut ajuta căci partea mea de notă a fost mai mare ca a sa și împreuna am depașit suma pe care o avea la el).

Din partea lui Ovi avem notele astfel:
– ambianța 9;
– mâncarea 9 ca și aspect, respectiv 9 pentru gust;
– fumat 10, era cu o zi înainte de intrarea în vigoare a noii legi (aș putea să ignor dar o voi face doar ulterior);
– servire 9.
Media notelor lui Ovi este 9,2.

Din partea mea punctajul este urmatorul:
– ambianța 9;
– mancarea 9,5 pentru aspect, 8 pentru gust (asta deoarece jumatate a fost practic insipidă și am pus cantități generoase de parmezan și ulei picant);
– fumat 10;
– servire 7 (servirea a fost bună, dar problema cu plata a tras în jos nota).
Media rezultată este de 8,7.

Concluzia mea: este un local cochet, simpatic, cu un proprietar care se implică activ (cred că el era în bucătărie). Mâncarea este puțin peste medie, iar dacă rezolvă (sau au rezolvat deja) problema legată de plățile cu cardul, servirea și serviciile cresc puțin valoarea adăugată. Per total momentan această experiență este penultima ca și poziționare, de când am început seria ”Un gurmand”.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*