Un weekend cu film

Sfarsitul de saptamana ce a trecut a fost unul plin de filme. De vineri si pana duminca, zilnic am fost la cate un film, in afara evenimentului despre care am mai scris.

Atentie, s-ar putea sa consideri “spoiler” ceea ce scriu mai departe pentru 3 filme: Ea (Her), Ultimul Zburator si Robocop.

Vineri am decis ca ar fi bine sa vad Ea (Her), un film ce promitea multe, un film ce mi-a placut mult si pe care il consider ca fiind o foarte buna radiografie a ceea ce se intampla in viata sentimentala a multor oameni din ziua de azi. Ceea ce trailerul acestui film a dezvaluit, mai exact faptul ca actorul principal se indragosteste de un soft, de un calculator sau un AI (Artificial Inteligence), este cam putin spus. Gama de sentimente transmise de film, profunzimea traiirilor, felul in care au fost exprimate, wow, am ramas foarte placut impresionat.

Filmul incepe destul de alert, asa cum incepe si o poveste de dragoste, si prezinta exact cum se intampla de cele mai multe ori cu un cuplu, stagiile prin care trec, modul in care iubirea dintre cei doi evolueaza, etc., toate aceste aspecte sunt surprinse cu fidelitate de film. Cea mai distractiva parte este in schimb cea in care cei doi fac sex, adica imagineaza-ti cum e sa faci dragoste cu un soft, foarte interesanta ideea initiala, si mult mai interesanta ideea ulterioara, adica cum ajung sa incerce a experimenta sexul prin intermediul unei femei surogat, geniala ideea.

Per total filmul chiar mi-a placut, il recomand celor mai sensibili, dar si celor ce vor sa vada o poveste de dragoste mai altfel.

Sambata am luat parte la Ziua Filmului Romanesc la Cinema City, unde impreuna cu alti 70-100 de spectatori am vizionat Ultimul Zburator in premiera, iar dupa vizionare am avut ocazia sa discutam cu actorii, sa le punem intrebari si sa primim raspunsuri, nu doar serioase, ci si extrem de inspirate si amuzante.

Ultimul Zburator

Filmul este destul de bun, avand ca si tema principala legenda zburatorilor din cartea lui Eliade si poezia “Calin, file de poveste” a lui Eminescu. Povestea este usor previzibila, mai ales ca poti face legaturile usor intre rolul pe care il vor juca la final personajele principale. Ce nu prea mi-a placut a fost calitatea sunetului, din pacate fondul muzical fiind prea puternic in momente in care vocea actorilor era mai soptita. Imaginea a fost totusi de o calitate buna, iar felul in care au fost incadrate cadrele a fost unul bun, placut si fara a-ti sari in fata.

Filmul contine multe aluzii sexuale, injuraturi si limbaj destul de licentios, dar face parte din farmecul sau si chiar nu stiu daca copii sub 14 ani ar avea voie la el.

Povestea lui Manole, un personaj secundar, faptul ca a ramas nehotarat si prins intre nemurire si viata de om normal, imi pare interesanta si chiar merita sa fie exploatata intr-o parte viitoare, asa cum au promis producatorii. Si daca tot sunt la dezvaluiri de acest gen, va spun faptul ca filmul Ultimul Zburator are la baza ideea de trilogie, fiind prima parte din aceasta, partea a doua fiind legata de legenda Mesterului Manole, a Ielelor si posibil a calusarilor, nu va spun in schimb despre ce ar fi vorba in partea a treia, asta va ramane secret pana mai tarziu.

Sesiunea de intrebari adresata actorilor a fost super distractiva si sincer amuzanta rau, dar si plina de informatii picante legate de film, planuri si felul in care acesta a fost realizat.

Duminica, pai … duminica la mine e in general zi de film, astfel ca am ales sa vizionez Robocop.

Robocop in aceasta versiune este uman, dar parca prea putin uman cand vezi la un moment dat cat de putin mai ramane din Alex Murphy (am zis ca ii cu spoiler 😀 ). Plin de actiune, plin de explozii si o multime de efecte speciale, Robocop este un film de vazut si acasa, cand ajunge pe HBO sau alte canale de TV dedicate filmelor.

Robocop

Nu este atat de spectaculos pe cat m-am asteptat, dar nici nu m-a dezamagit, a fost putin peste medie, atat cat sa nu-l pun in categoria: “mai bine nu mergeam”. Cu toate astea mi-a placut ideea de a-l tine pe Robocop negru pana aproape de final cand si-a primit culorile binecunoscute.

Rolurile secundare au fost indeplinite cu brio si unele (nu spun care, bine, Samuel L. Jackson) au fost chiar ridicate mult de prestatia actorilor.

Nah, pana la urma, weekendul meu cu film, si poate de film, a fost o experienta care poate am sa o mai incerc si cu alte ocazii, dar pana atunci am sa ma rezum la al meu clasic film de duminica cu ocazionalul film de vineri sau sambata seara 😀

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*