Un zambet pe buzele seniorilor

Ieri am luat parte la actiunea initiata de Dani, actiune prin care am vrut sa ducem un zambet pe buzele batranilor de la casa de batrani din Arad.

Pot spune ca masinuta mea a facut fata bine, dupa rabatarea banchetei am reusi sa pun in spate 3 lazi mari de mere. Maddy cu masina ei au dus 2 astfel de lazi si TV-ul ce l-am donat. Am plecat de acasa de la Dani pe la 16.45 si am ajuns cu putin inainte de ora 17 la casa de batrani, am asteptat sa fim formatie completa … Dragos, Roxana, Bebelusha, Seba si un coleg de al lui Dani.

IMG_0649

Masinile noastre au intrat pe rand in curtea institutiei … curte … mai bine spus parc … frumos amenajat cu bancute, pomi fructiferi (la care s-au dat Seba si cu Dani) … ce mai … loc frumos de plimbare. Ne apucam sa descarcam si facem cunostinta cu d-na director (o doamna doctor). Mama … am insirat toate cele in jurul masinutei mele si am trecut la poze … caci tre’ sa ne amintim nu?

act caritabil - 20090701 - 111

Apoi am carat grosul produselor in magazie … traversand bucataria, curata, imaculata, si unde mirosea puternic a lapte … de ce? pai eu aveam impresia ca au fiert laptele si urmeaza sa il faca branza … opa … am gresit … au facut orez cu lapte … mmmm … ce as fi gustat si eu … da’ cum acum sunt la cura … fiind bolnavior … e de inteles de ce cand am ajuns acasa m-am bagat in pat 🙁

act caritabil - 20090701 - 126

Terminam de carat toate cele … si o luam la picior spre sectia 4 unde am dat TV-ul si am impartit o lada de mere, ceva biscuiti si prajiturele … Cu TV-ul m-am descurcat, nu era greu, caci l-am carat singur, fiind chiar usor 😛 . Ce mai … sa il instalam TV-ul … uuuupppppssss … trebuia urcat pe dulap … auch … io fiind bolnaior 🙁 … Seba s-a pus sa-l urce … dupa care … m-am ocupat de setarea acestuia …

act caritabil - 20090701 - 135

Terminam cu TV-ul si incepem sa socializam, am vazut-o pe cea mai in varsa locatara, care la 102 ani are un “prieten” la televizor, un anume Viorel. Tanti era extrem de incantata de catelusul ce l-a primit in brate, catelusul facand parte din “trupa de dragalasi” ce rezida in spatele sectiei alaturi de mama lor … “trupa” find formata din 6 astfel de “membri” … hehehe … ce fain m-am jucat cu ei …

IMG_0654

Ne-am mai plimbat prin sectie, m-a surprins placut curatenia, amabilitatea si voia buna ce domneau in intreaga sectie. O asistenta a venit sa le dea medicamentele la fiecare batran si pot spune ca era echipata ca la carte, pantofi albi, pantaloni albi si bluza verde, imbracaminte tipic de spital. A vorbit frumos, cu rabdare, chiar si la o tanti care cam refuza medicamentul, chiar si-a facut treaba bine.

Inainte de a pleca am mai stat la povesti in parc cu d-na directoare si am aflat ca multi dintre batrani s-au resemnat si considera un final de viata venirea lor la casa de batrani, desi nu e deloc asa.

Pe cai … si ne-am dus pana la Perla … am baut fiecare cate ceva, am depanat amintiri, am povestit de blog-ing si de twitter-ing … si am ajuns sa incheiem aventura noastra pe la ora 19.

Ce mai … o dupa-amiaza foarte placuta …

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*