Unde este istoria?

Azi am de facut un lucru mai greu … inca un articol pentru SuperBlog 2009, organizat de PCNews … da’ de data asta tre’ sa scriu despre Toyota … mai exact despre http://www.toyota.ro/. (articolu’ de fata este pentru concurs … logic, nu?)

M-am perindat pe site vreo 30 de minute … si tot am incercat sa imi dau seama ce mi-ar place sa descopar …

Iata ca am descoperit: istoria Toyota … da’ nu orice parte … TOATA istoria Toyota …

Imi place ca este acolo un club Toyota … da’ totusi clubul ar trebui sa respecte istoria si sper sa se implice toti sa faca o pagia de istorie cat mai completa, care in plus sa ofere si putina interactivitate.

Mai mi-ar place sa fie o sectiune cu concursuri, unde toti pasionatii sa poata sa castige saptamanal sau lunar cate un premiu cu sigla Toyota … iar cine stie un mare premiu anual cu o masina … (acum incerc si eu marea cu degetu’ 😛 )

Oricum … interfata si informatiile sunt bine structurate, site-ul este elegant … si util … da’ totusi … ce mi-ar place sa mai descopar cel mai mult ramane ISTORIA completa a Toyota …

Iata cum arata pagina care a fost cea mai relevanta pentru mine:

Screen shot 2009-10-29 at 10.50.55 PM

Acum, stiu ca pentru unii nu este de loc relevant … da’ mie imi place sa cunosc istoria si parcursul pe care l-a avut o marca pana sa ajunga unde este in acest moment. Orice marca de renume se mandreste cu istoria sa … de ce sa nu o faca si Toyota printr-o pagina superba care sa demonstreze ca intradevar isi merita pe deplin prima pozitie ca si producator auto.

Hai TOYOTA !!!

PS: ce inseamna Toyota si de unde vine:

“Although the founding family name is Toyoda (豊田), the company name was changed in order to signify the separation of the founders’ work life from home life, to simplify the pronunciation, and to give the company a happy beginning. Toyota (トヨタ) is considered luckier than Toyoda (豊田) in Japan, where eight is regarded as a lucky number, and eight is the number of strokes it takes to write Toyota in katakana. In Chinese, the company and its vehicles are still referred to by the equivalent characters (Traditional Chinese: 豐田; Simplified Chinese: 丰田; pinyin: fēng tián), with Chinese reading.”

Traducere: Cu toate ca numele de familie al fondatorului este Toyoda, numele companiei a fost schimbat pentru a semnala separarea vietii de la munca fata de cea personala, de a simplifica pronuntia si de a oferi bucurie (stare de bine) pentru companie. Toyota este considerat mai norocos ca si Toyoda in Japonia, unde opt este considerat numar norocos si opt miscari sunt necesare pentru a scrie Toyota in katakana. In chineza, compania si masinile sunt inca numite cu semnele echivalente care inseamna: pinyin: feng tian.

… asta asa de inceput pentru pagina de istorie. 😛

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*