Vezi lumea si cu coada ochiului

Toata lumea stie ca noi ca si oameni suntem niste fiinte extrem de complexe si datorita acestui fapt avem tendinta de a complica unele lucruri, dar nu mereu complicarea lucrurilor este rea :D. Hai sa dau un exemplu: un singur monitor, ne ocupa doar o parte din campul nostru vizual, sau 3 monitoare care sa ocupa de 3 pana la 6 ori mai mult camp vizual. Dar un maxim de 6 monitoare? Ar ocupa complet campul nostru vizual.

Pana la 6 monitoare sa atasezi unui singur sistem prin tehnologiile normale e destul de scump si complicat … mai putin cand ai Eyefinity de la AMD :D. Ce insemana Eyefinity? … Pai e o tehnologie care permite ca pe un singur GPU sa ruleze pana la 6 monitoare simultan, lucru care faciliteaza foarte mult eficienta si experienta pe un calculator.

Sunt cateva jocuri optimizate pentru Eyefinity (Medal of Honor, Lord of the Rings, Civilization V, Aliens vs. predators, Battlefield – Bad Company 2, Need For Speed (cateva variante), etc.), ceea ce face ca experienta jocului sa fie mult mai intensa.

Lista completa de jocuri compatibile o gasiti aici, pe site-ul AMD.

Exista o pagina pe site-ul AMD care ofera un tool extraordinar de util pentru cei ce vor sa lucreze cu mai multe monitoare si nu vor sa investeasca aiurea in cine stie ce placi video scumpe si cu tehnologii care nu iti ofera avantaje. Pagina aceea am accesat-o si m-am pus sa testez ce fel de placa video, configuratie e nevoie pt. mine, un gamer ocazional, navigator inrait, om care mai mereu socializeaza 😀 (poate ca nu-i bine ca is asa de mult prezent pe Facebook, Twitter, etc.), lucrez cu multe documente uneori … nah … solutia propusa a fost:

– placi video recomdandate: ATI Radeon HD 5570 sau 5670;
– monitoare 3 la numar;
– o lista de porturi de display compatibile (vreo 4 variante :D);
– 3 variante de pozitionare a monitoarelor.

Imi pare utila pagina si ce-mi place e faptul ca au demo-uri ale modului in care ar arata cele 3 monitoare folosite la diverse jocuri :D.

Acum … pentru cine nu stie AMD are patentata AMD Eyefinity si sunt de parerea ca este o tehnologie foarte utila pentru cei ce vor sa aiba multiple monitoare atasate la sistemul lor … si astfel sa isi largeasca unghiul de vizibilitate cu ajutorul monitoarelor … unghiul de vizibilitate virtual :D.

Stiti foarte bine ca sunt participant la Super Blog 2011 … well … asta este inca o proba pe care o bifez … si sincer m-as bucura daca as reusi sa pun mana pe un sistem cu AMD Eyefinity pentru ca sunt foarte curios cum as putea sa il configurez pentru mine pe biroul meu 😀 … asa … si de teste :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*