1 decembrie electoral

Anu’ asta 1 decembrie va fi unu’ electoral, principalii candidati la presedentie sunt in plina campanie electorala si eu ma intreb daca vor avea respect, demintate sau vor cobora la un nivel de comunicare de jenu’ primatelor, cu gesticulari largi, multe, exagerate, cu strigate si acuze …

De cateva zile incontinuu auzim de dezbatere, de confruntare, etc. … adica vom avea parte de aceeasi discutie ca cea dintre primii trei atat doar ca unu’ a iesit din joc … Turcescu va avea o sarcina grea … va trebui sa infraie si hotararea si atacurile de sub centura … care mai mult ca sigur ca vor fi multe.

Revin la ziua de 1 decembrie, maine, zi libera, zi de defilari, zi de comemorare a istoriei tarii, de unire a Romaniei, o zi plina de mandrie nationala, acum toate masinile ar trebui sa aiba steagul tarii noastre la vedre, lumea ar trebui sa aiba in piept insigne cu tricolorul, pe toate casele sa fie arborat steagul nostru, tricolorul ar trebui respectat, promovat si iubit.

Cati Romani sunt cei care iubesc atat tara cat si steagul, istoria, cati respecta trecutul? Cati sunt cei care isi amintesc de 1 decembrie ca fiind adunarea de la Alba-Iulia, adunare care a facut Romania sa fie o tara dintr-o bucata si nu mai din doua cum a fost pana atunci.

Sunt curios cati tineri sunt mandrii de tara lor si ii iau apararea intr-o discutie cu un strain? Cati tineri ne promoveaza tara in strainatate? Si daca tot sunt la promovare … cum o promoveaza europarlamentarii nostrii? Cum o promoveaza Romanii care pleaca in straintate?

Concluzie … sa invatam sa respectam tara, istoria, imnul, steagul si stema, sa invatam sa respectam tot ce s-a facut pentru ca noi sa avem acum o tara unita, independenta, democrata, sa invatam tinerii sa isi iubeasca patria si sa nu le fie rusine sa spuna: EU SUNT ROMAN !!!

No Comments

Daniel T

about 8 years ago

Cum sa nu iti fie rusine sa spui ca esti roman, in momentul in care daca spui in alta tara ca esti roman esti catalogat automat ca fiind tigan ? Cum sa nu iti fie rusine sa spui ca esti roman cand un om normal care munceste zi de zi nu este in stare sa isi cumpere un apartament fara sa se imprumute la banci pe 15+ ani ? Cum sa nu iti fie rusine sa spui ca esti roman cand majoritatea celor care le merge bine sunt fosti securisti/guvernanti sau interlopi? Cum sa nu iti fie rusine sa spui ca esti roman cand parlamentarii si in general cei care ne conduc ne fura pe fata si duc tara la faliment ? Cum sa nu iti fie rusine sa spui ca esti roman cand nu suntem in stare sa construim ca lumea o autostrada/sosea in tara asta ? Cum sa nu iti fie rusine sa spui ca esti roman atunci cand un om care a furat o paine pentru ca ii era foame face ani de puscarie iar un parlamentar/om de afaceri/interlop care a furat miliarde sau a omorat un om (vezi cazul Cocoana) umbla liber pe strazi ? Sa mai continui ?? Poate nu am dreptate sau vad situatia actuala gresit sau prea pesimist, dar eu asa vad Romania de azi si pe cat posibil incerc sa nu arat in strainatate ca sunt roman. Jos palaria celor care nu se incadreaza in categoriile enumerate mai sus si au o situatie buna. Nu contest, mai sunt si oameni cinstiti si onesti in tara asta care isi castiga painea cu sudoarea muncii lor si nu pe baza pilelor si/sau relatiilor. Dar sunt prea putini pentru ca sa iasa in evidenta si sa schimbe viziunea strainilor despre tara noastra, din pacate.

Adrian din Arad

about 8 years ago

@Daniel T: asa e ... da' daca bagam capu' in pamant ca si un strut ... sau daca plecam capu' sa nu-l taie sabia ... nu rezolvam nimic ... deci ... hai sa facem ceva si sa dovedim ca iubim tara ... si ca putem sa schimbam in bine viitoru' nostru ...

Daniel T

about 8 years ago

Nu e vorba de bagat capul in pamant ca si un strut. Dar la un moment dat se satura orice om sa tot incerce sa rezolve ceva si sa readuca tara pe un fagas normal care sa ne alinieze cu celelalte tari vest-europene. Din pacate, din punctul meu de vedere, ca si tara, suntem deja prea departe pe un drum de pe care nu ne putem intoarce fara sacrificii majore. Tot sistemul romanesc e deja putrezit aproape in totalitate si nu mai merg sferturi si jumatati de masura. Ca sa o dau in domeniul SF poate nu ar strica o dictatura militara de vreo 5-10 ani si niste legi draconice ca in Orientul Mijlociu fiindca, cu parere de rau, romanul stie sa se comporte civilizat numai daca sta altcineva cu zbicul langa el si il altoieste de fiecare data cand greseste. Oricum, pe aceasta tema as putea scrie pagini intregi cu situatia actuala din Romania in toate domeniile.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*