Mister

Și-a introdus în buzunarul de la piept și ultimul element holo, s-a întins după cana de cafea si atunci a realizat că totul s-a terminat. Dar cum a început întreaga aventură? După o gură din aromata cafea cu gust de ibric întreaga poveste s-a clarificat.

– Stai, nu pleca, ultima dorință nu e împlinită!

Prea târziu, Duhul a dispărut iar copilul a ramas singur în salonul spitalului, înconjurat de firicelele fine de praf ce dansau în lumina reflectată de lampa aurie din mana sa.

Totul a început cu un exercițiu de imaginație: cum ar fi ca cineva să întalneasca un duh magic care să-i îndeplineasca cele trei dorinte?

Vasile împreuna cu echipa sa de tehnicieni au decis să bucure pentru o zi câțiva copii dintr-un spital situat în Orientul Mijlociu. Ceea ce și-au propus nu trebuia să fie atât de crud, nu trebuia să facă un copil de 6-7 ani sa plângă când Duhul dispare dupa ultima dorință. Se pare că au subestimat dorintele care un copil bolnav le poate avea. Clasicele bogații, jucării și alte cele erau pregatite dar nu poti să-i oferi sănătate din moment ce nu ai cum să vindeci o tumoare canceroasă.

La început a fost bine, părea ca toți copiii aleși vor solicita jucării, dulciuri, bani și eventual o vizită la Disney Land, dar Ionuț, ultimul dintre copii a fost excepția.

Acum, Vasile nu mai are ce să facă și trebuie să găsească o metoda prin care să-i anuleze aceasta ultima dorință. Opțiunea, o vizită in holo-spațiu, acolo urmând să petreacă cateva ore lipsite de griji.

Surpriza a venit în momentul în care Vasile a realizat că holo-spațiul în care Ionuț a petrecut trei ore nu era conectat la nici o sursă de alimentare. Cum e posibil? Nu, fizic nu are cum sa funcționeze fără o sursă de energie. Nu, Vasile nu crede în magie, nu crede in “duhuri” care îndeplinesc dorințele cele mai mari ale unor oameni care au sufletul pur. Nu, el nu poate crede în poveștile fantastice izvorâte din neințelegerea unor tehnologii avansate. Nu, nu crede decât faptul că trebuie sa existe o explicație logică. Poate o noua cană de cafea îi va limpezi mintea.

Astfel se face că Vasile a intrat pe magazinul MarketOnline.ro, a ales o cafetiera Arzum dintre cele aflate în secțiunea de cafetieră profesională și a decis să încerce să accepte că se poate ca unele povesti ca cele scrise în “O mie și una de nopți” să fie totuși cât se poate de reale.

Să nu vă mire, povestea este una în stilul meu preferat, Sci-Fi, dar cu un iz de enigmă orientală și este prima probă din cadrul Super Blog 2015. Uite așa poate reușesc să repornesc motoarele și să public mai des 😀

logo_marketonline_mic

PS: Dacă iese bine cei de la MarketOnline.ro ar putea să mă răsplătească cu o cafetiera de vreo 1100 lei!

1 Comment

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*