Apple vs. Samsung – runda 1 Apple castiga

Cred ca toata lumea a auzit de procesul dintre cele doua companii mamut. Dar nu multi stiu cat de mult s-au luptat avocatii din ambele parti. Oricum, daca e sa ne luam dupa urmatoarele imagini, situatia e clara 😀

Sursa imagini, aici.

Eu mereu am sustinut ca Samsung a copiat, ca nu a venit cu nimic original la noile sale produse, ca inclusiv interfata a fost copiata, dupa cum se vede din cadrul unui document intern Samsung.

Da, sunt partinitor, dar cand vine vorba de asa dovezi nu cred ca poti spune ca Samsung a avut idei originale, ca a venit cu inovatii, etc. Nope, ei au cam tras la copiator ceea ce Apple a dovedit ca se vinde foarte bine, fix asa cum Google a scos la 1 an Android-ul ca si replica la iOS, cand si-au dat seama ca pot sa intre pe piata. Marele pacat a fost modul de lucru al celor de la Google, care din nou (ca si Google Talk, G+, etc.) au copiat o idee si incearca sa o promoveze ca fiind a lor.

Revenind la Samsung: acestia au de plata peste 1 miliard de dolari ca si daune si exista sanse f. mari ca Apple sa ceara interzicerea de la comercializare a unor produse Samsung.

Exista si o parte buna a acestu proces: forteaza producatorii de smartphone-uri sa vina cu design, inovatii si optiuni mai diverse, tocmai pentru a nu se asemna asa de mult intre ele si sa se ajunga intr-o situatie similara.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*