Arad, orasul meu chic

Ieri m-am intors din Bucuresti unde am petrecut o saptamana. Nu pot spune ca e un oras frumos Bucurestiul, are partile sale frumoase dar zonele unde m-am deplasat au fost negre/gri, pline de blocuri, incinse, fara umbra sau soare, etc.

Dar sa revin la Arad, orasul meu iubit 😀

Aradul are un farmec aparte, de la Malul Muresului plin de parcuri, la centrul cu cladiri deosebite, la fiecare cartier in parte cu al sau farmec.

Cartierele sunt imbaiate de lumina pe timpul noptii, centrul incepe sa prinda contur tot mai mult pe zi ce trece prin sublinierea arhitecturii cladirilor (care ar trebui sa fie si mai bine subliniata, cladirile renovate). Din loc in loc mai gasesti cate o poarta, o fereastra, un detaliu care efectiv iti ia ochii, te lasa masca si te surprinde. Sunt sigur ca sunt Aradeni care nu cunosc multe din cladirile si detaliile pe care am sa le pun acum.

Haideti sa iubim orasul nostru, nu doar sa trecem pe langa o cladire in viteza, sa mai poposim cu privirea la cladirile din oras. Sa ne uitam si la oameni, sa observam cu multi Aradeni merg cu capul sus, nu se uita in pamant, multi zambesc, nu au de ce sa fie incruntati, merg calmi, nu alearga. Sa ne uitam la masinile curate (ok, sunt si muradare, da’nu asta e rostul a ceea ce scriu acum :D), sa ne uitam la ordinea, logica si pozitionarea strazilor, la modul in care de multa vreme au fost gandite pentru viitor.

Hai sa gandim si acum spre viitor, cladirile sa fie intretiunte, renovate, strazile curate, strazile dimensionate pentru traficul viitor, cartiere de case, cartiere de blocuri da’ nu zgarie nori (nu inca :D), parcuri si locuri de promenada, parcari frumoase si organizate, respectand locurile pentru persoanele cu dizabilitati, parcarea regulamentara, parcare cu plata prin mijloace moderne nu doar monezi, parcari subterane, grupuri statuare istorice, grupuri statuare noi, arta contemporana, libertate de exprimare prin arta, arhitectura, dar respectand esteticul si frumosul, armonia si mediul inconjurator. Hai sa facem din Arad un oras in care sa-ti faca placere sa petreci saptamani sau luni de zile.

Asa cum se arata acum Aradul zile bune poti sa il vizitezi. Daca reusim sa punem umarul si sa revigoram cetatea, sa promovam istoria si frumusetea, cultura si pasiunea noastra pentru frumos, avem sanse ca Aradul sa devina cel mai vizitat oras din tara (mai ales ca suntem langa granita 😀 si vom avea si autostrazi).

Hai sa aratam Chic-ul din Arad si sa putem intradevar sa ne bucuram ca avem asa un oras minunat.

2 Comments

Cristina

about 6 years ago

am scris cu ceva timp in urma motivele pentru care imi place orasul Arad si cred ca mai am multe de adaugat. este mic, dar cochet :)

Adrian din Arad

about 6 years ago

Eu am scris deoarece am simtit cel mai mult asta dupa ce m-am intors din Bucuresti care e un oras gri si apasator.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*