Avantajele studentului de azi

De mult tot stau si ma gândesc, analizez si cântăresc, compar si ma întreb, atât pe mine cât si pe unii din oamenii cei mai apropiați mie, dacă sa plec in vizita in SUA.

In timpul facultatii (așa, mâine vremuri), nu existau programe de genul Work and Travel ca si cele de acum. Nu aveai cum sa pleci așa de ușor, trebuia sa aplici pentru viza, sa aștepți răspunsul, sa mergi la interviuri, etc. In plus in perioada de acum vreo 10 ani nu prea aveai cum sa treci prea ușor de interviuri si erau foarte mulți care cu tot cu “chemare” nu reușesc sa plece.

Iată ca in ziua de azi exista o mulțime de programe ce ajuta tinerii sa meargă in State. Cel mai popular, Work and Travel oferind o multime de avantaje.

Un prim avantaj: câștigi bani, pe care e normal ca ii cheltui vizitând America in lung si in lat. Eu unul după doua din cele trei luni petrecute as munci (unde o fi, banu’ sa iasă) si apoi o luna întreaga as petrece-o la volanul unei rental si as traversa America de la o coasta la alta.

As vrea sa vad Marele Canion, Mount Rushmore, Capitoliul, tot Washington D.C.-ul, Miami (plimbându-ma pe acolo cu Will Smith in boxe – Welcome to Miami 😀 ), Cape Cod, New York, Las Vegas si Los Angeles.

As mai merge in câteva locuri pitoresti: Yellowstone Park, acel desert din sare (nu știu cum i-l cheamă) si as încerca sa vad dacă pot rămâne o noapte intr-o rezervație indiana (asta rămasă de pe vremea când am citit Winetou).

Ideea de baza este ca as încerca sa absorb cât mai mult din cultura americană, dar la modul sănătos, fra de fast-food, fără de consumatorismul ce ii caracterizează. As încerca si sa le spun cât mai multe despre Romania, alte lucruri decât Dracula si vampiri, ceva despre Călușari, despre Daci, despre locurile frumoase ce le pot descoperi la noi si as mai povesti despre cum lucrurile stau diferit de cum vad ei la TV, ca avem orașe frumoase, moderne si curate, autostrăzi (ok, vreo 2 doar), si unul din cele mai frumoase drumuri din lume: Transfăgărășanul.

În ultimii ani, sa spunem așa, cinci (sau sa fi fost doar trei?), am călătorit foarte mult prin Europa, in special in Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia si o singura data in Italia (oare v-am zis povestea despre Milano si primul meu zbor?). Dacă cineva ar fi zis ca voi ajunge sa fiu pe drumuri cam jumătate din timpul ce eu il petrec muncind as fi zis ca e prea frumos sa fie adevărat, dar iată ca nu e. Si cu toate locurile acestea văzute, parca tot la noi găsesc locuri minunate, in special când vine vorba de natura.

Oricum, as încerca sa fac deodată doua lucruri: sa cunosc cât mai multe despre America, si sa transmit cât mai multe despre Romania. Nu cred ca ar fi o experiența fenomenală, ar fi o experiența de neuitat.

Cum ai putea sa compari oferte de vacante unde doar plătești si cheltuiesti cu o experiență Work and Travel unde si faci bani si călătorești? Eu unul cu siguranță as profita de așa o ocazie, dar cum din păcate stundetia nu ma mai îmbracă (pai la vârsta mea nu știu dacă se merita, cu toate ca as mai putea face un Master măcar), nu cred ca voi avea ocazia vreodată.

Voi ați profita de aceasta ocazie dacă cineva ar oferi-o? Eu cu siguranță as spune da, de fapt DA !!! la așa o experiența.

Sincer, dacă nu ar fi trebuit sa scriu pentru Super Blog 2013 acest articol, poate ca nu realizam ce norocosi sunt tinerii de acum căci pot pleca mult mai ușor in State sau Europa fata de cum as fi putut merge eu, pe vremea studenției. Așadar, nu ratati nici o oportunitate ce viața v-o oferă, niciodată nu puteți sti ce experiente minunate va așteaptă.

Totuși, încă nu știu dacă sa plec in State sau nu (mai ales ca pot sa plec ușor pt. o perioada scurta: 1-3 luni). Ma ajuta cineva cu un sfat?

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*