Blogger … in Romania …

A fi blogger, nu mă apuc sa definesc termenul conform DEX sau alte chestii de acest gen … Pentru mine a fi blogger înseamnă sa pot sa mă exprim liber.

De ce nu suntem liberi? Sa vad pe cineva ca poate sa vorbească cum vrea el, in orice limbaj si sa fie lăsat in pace, sa vad pe câteva ca merge pe strada ca si in clipul de mai jos.

Asta consider ca înseamnă sa fi blogger, sa poți sa te exprimi liber in spațiul tau, fără sa fi blocat sau închis cum se întâmpla in China.

Problemele apar când ești un blogger mai mic … sa cresti e mai greu, trebuie sa fi consecvent, sa ajungi sa fi promovat, etc. Legat de promovare, un blogger fără cont de Twitter si Facebook e putin mai greu. E chiar greu sa te promovezi singur doar cu un blog, dar când alții te promovează … well atunci incepi sa cresti.

Ce înseamnă sa fi blogger in Romania? Înseamnă sa scrii mult/putin, bine/prost, advertoriale/articole originale. Sper ca nu mă luați de aiurit, dar dacă nu îți expui părerea atunci eu zic ca e ca si cum nu ai exisista. Cum spun multora: ai votat? NU, nu ai dreptul sa te plangi de politicieni, ai votat, perfect, poți sa te plangi, arată ca te-ai implicat si ca intradevar te-a interesat indiferent ca lucrurile merg sau nu, ca nu ești ca si cei ce comentează doar dacă nu merge ceva.

E o vorba: sa critici e ușor, sa comentezi constructiv e mai greu.

Așadar, exista o mulțime de motive pentru care sa scrii, dar … sa ai rabdarea, timpul, nervii si talentul … asa poți deveni blogger.

Blogosfera românească e din păcate dominata, ca de altfel cam toată tara de București, părerea mea 😉 dar sunt suficienți bloggeri din “provincie” care vin din spate si care vor începe sa se impună totul e ca lumea sa fie corecta când votează ;).

Bun … finalul ăla clasic pentru perioada aceasta … Super Blog are proba si asta am scris pentru proba aferentă, cică numărul 19.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*