Ca in realitate

Multi dintre noi lucreaza pe cate 1-2-3 calculatoare/laptopuri/telefoane … caci deh … la munca, acasa, etc.

Nu multi vad diferenta intre monitoare (bine, daca e foarte evidenta o vezi :D), dar profesionistii in ale tiparului, fotografiei, graficii, etc. depind de monitoare la fel de mult ca si de calculatoare …

So … eu am interactionat pana acum cu o multime de ecrane, dar pana acum nu am gasit un monitor care sa poata sa redea culorile cum sunt ele in realitate. Nu am avut inca nevoie de asa ceva, de ce? Pai nu sunt profesionist in ale fotografiei sau ale graficii, designului, etc. Dar nu se stie niciodata :D.

Am descoperit de curand ca Asus are 2 modele de monitoare multifunctionale profesioniste ce ofera o calitate a imaginii extraordinara, practic ceea ce vezi pe ecran ii exact ce iese la imprimanta. Cum? Pai hai sa o iau pe termeni tehnici: panouri P-IPS, panouri ce ofera o calitate a culorilor cu peste 30% peste LCD-urile normale si un astonishing 1,07 miliarde de culori … wow … mai tineti minte vechile calculatoare cu 256 culori si apoi cele cu x milioane … ei … discutam acum de miliarde … wow (din nou … ), am zis ceva de unghiul de vizibilitate? Nope … ei … e super tare 😀 178 grade … pai inca putin si ajung la 360 grade astia 😀 (Doamne ce prostii scriu :D).

Un astfel de monitor mi-ar fi de folos din cateva puncte de vedere: extensie pt. lucrul la birou cu al meu laptop :D, claritate a imaginii extraordinara, multitudinea de conexiuni existente (are USB prin care poti conecta un gadget si sa vezi pozele de pe el si plus il si incarca :D), cititor de carduri (scoti din aparatul foto si te uiti la poze) si inca cateva smecherii faine pe care le vedeti in clipul urmator :D.

Eu unul sunt extrem de atent cand imi cumpar un gadget, un monitor, un TV, etc. Doar sunt electronist la baza, inginer de formare si IT-ist de meserie 😀 (ce bine suna :D) asa ca atunci cand aleg o fac dupa caracteristici tehine, estetice si functionalitatea de care eu am nevoie.

Nu as putea sa spun ca toti trebuie sa faca la fel, dar recomand ca inainte de orice achizitie (mai ales la monitoare), sa se tina seama de caracteristicile tehnice. De ce? Pai, monitorul este interfata si modul in care iti vezi munca, iar daca aceasta nu este redata fidel, ai lucrat degeaba sau calitativ prost 🙁 si atunci ai de refacut parti sau poate proiecte intregi. Un monitor este mereu in fata ta si in el iti pironesti privirea mai toata ziua … chiar daca stai si te uti din unghi … tot trebuie sa vezi clar … so … conteaza foarte mult ce monitor ai in fata ta si cat e de bun.

De aceea un monitor ca si Asus PA246Q sau “fratele” mai mic PA236Q cu toate facilitatile ce le ofera ar fi ideal pt. un geek like me :D. De ce? Pai ziceam mai sus motivele care cred ca sunt 90% identice cu a altor utilizatori normali, mai putin inca vreo doua: faptul ca pivoteaza portrait/landscape, asta ii fix pt. ca imi doream asa ceva si pt. ca de multe ori nu incape pe landscape un articol atat de bine cat pe portrait, iar eu sunt mai mereu cu ochii in computer citind articole, motivul 2 … well … la jocuri cred ca s-ar descurca de minune 😀 iar eu sunt un impatimit al SC2 si nah … ar merge foarte bine acolo pe un asa monitor sa imi aplic strategiile :D.

Nah … si pentru ca este atat de bun si de fidel incat chiar iti reda culorile ca in realitate eu spun urmatoarele: de nu ar fi fost asta o proba de Super Blog 2011 nu as fi aflat de asa un monitor, mai ales ca acum vanez un monitor pentru a-mi extinde ecranul de la laptop cand lucrez la birou :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*