Care este scopul vietii tale?

Fiecare ajunge sa se intrebe macar o data in viata care este scopul sau in viata … o intrebare la care nu stiu daca ne putem raspunde noi insine, o intrebare la care raspunsul variaza in functie de momentul in viata la care o pui.

Mereu cea mai de “baza” intrebare, adica aceasta: care este scopul vietii tale, isi are originea la un punct de cotitura din viata noastra. Raspunsul este sincer partial, nu ne putem calca pe inima si sa ne spunem ca nu stim, inventam noi ceva. Iar de multe ori se intampla ca daca intrebarea vine de la altcineva raspunsul sa fie unul “standard” si/sau unul care sa multumeasca cat mai mult interlocutorul.

Ce este asa de greu incat sa recunosti daca ai ce sa recunosti, mai exact sa recunosti ca nu stii care este al tau scop in viata.

Exista putini oameni care chiar stiu care le este scopul in viata, care stiu ce si cum, care isi doresc sa ajunga intr-un loc si depun absolut orice efort pentru a ajunge in acel loc, in acea pozitie pe care si-o doresc si in plus, sunt in stare sa calce, uneori, peste propriile principii, sentimente si/sau coduri pentru a ajunge acolo. Aici eu nu sunt de acord, ca sa ajungi undeva nu inseamna sa iti bati joc de drum, drumul trebuie savurat, trebuie privit, in cel mai rau caz, ca si o lectie de viata.

Revin si intreb: care este scopul vietii tale? Procreerea? Intemeierea unei familii? Distractia? Relaxarea? Munca? Sunt atatea variante de raspunsuri cati oameni, dar, repet, dar de foarte putine ori cei care realizeaza ca este o diferetena intre ce scop ai in viata si scopul vietii tale.

Ma intreb in continuare daca putem sa facem diferenta intre asemenea linii fine de demarcatie intre doua subiecte atat de importante dar totodata foarte diferite, asemanatoare dar totodata atat de intrigante.

Acum serios, credeti ca vom afla vreodata care este scopul vietii noastre? Sau scopul nostru in viata? Care este de fapt directia din care venim si incotro ne indreptam? Ne cunoastem destinatia? Sau poate destinatia noastra se schimba zilnic, in functie de ceea ce facem, de ceea ce ne dorim pe moment si/sau in functie de oamenii cu care interactionam.

Tu sti care este scopul vietii tale?

2 Comments

Ramo

about 7 years ago

Scopul meu in viata e sa-mi cresc copilul cat mai bine, pana voi muri!

Cristina

about 7 years ago

fericirea. fiecare isi creeaza fericirea dupa propriile norme; o familie, un job, o viata sociala activa, voluntariat, etc.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*