Ce se intampla cu noi?

De ce se tinerii se comporta asa?

De ce nu putem sa avem grija de mediul inconjurator?

De ce nu putem sa avem respect unii fata de altii?

De ce atunci cand iti iei un angajament nu il duci pana la capat?

De ce nu toleram sa fim atentionati, dar cand gresim dam vina pe altii sau fugim de responsabilitate?

Pentru toate astea nu am un raspuns, ma intreb ce se va intampla peste 10-20 de ani cand voi fi deja trecut de tinerete, cand voi fi avand (sau nu) copii, cand lumea va fi altfel decat acum (si sunt sigur ca nu vom avea masini zburatoare cum vedem in filmele SciFi).

M-a bulversat articolul de aici, m-a dat peste cap si clipul de aici, sunt inca nedumerit de faptul ca sunt oameni care promit ca fac ceva si nu se tin de cuvant (uneori sunt si eu in aceasta ultima situatie, si imi e rusine de asta, da’ sunt multi factori care influenteaza acest lucru la mine, ca de exemplu faptul ca sefu’ ma suna si duminca seara sa-mi dea indicatii pt. luni 🙁 ).

Unde ajungem, de ce nu putem sa respectam reguli? Democratia in Romania este prost inteleasa, mai toti oamenii fura, mint, dau si primesc spaga, injura, etc. Ajungi la un chiseu si in loc sa te serveasca stai si astepti sa isi termine convorbirea de la telefonu’ mobil (ultimu’ model, luat in rate), ajungi la un alt ghiseu si in loc sa iti spuna ce mai ai nevoie pentru a fi in regula cu actele iti urla (nici macar nu stie cum te numesti si urla la tine de parca ai fi unu’ din copii sai care au facut cea mai mare gresala), iti arunca actele inapoi si iti zice sa nu te intorci pana nu sunt toate (de unde sa stii tu ce acte sunt necesare cand legea si codul fiscal sunt mai incurcate ca itele diavolului).

De ce cei de la guvernare nu dau doi bani pe popor? Am ajuns sa intretinem un aparat birocratic ce nu functioneaza, noi o mana de oameni care muncim corect, si pentru ca muncim corect, suntem pusi in fata situatiei de a plati dari de 10 ori mai mari ca si cei ce fura, escrocheaza si omoara. Am ajuns sa tinem in spate mai bine de juma’ de tara care primeste sprijin “social” desi se plimba in masini noi, cu telefoane de ultima generatie si cu fite si impresii de bogatani (ei fiind someri sau “casnici”). Am ajuns sa vedem cum politicienii care fura, mint si fac cate si mai cate se ridica si pleaca din fata unei comisii de parca ar fi fo’ la masa cu iubitu’ si ala numa ce s-o scobit in nas in fata ei/lui.

Unde poti sa te refugiezi de toate astea? In strainatate nu, acolo o parte a populatiei ne-a creat un renume de temut, unde? In munti? Pai in munti auzi drujbele de la cei ce taie padurea ilegal. La sat? Care sat, satu’ romanesc tinde sa devina o ruina, pamant nelucrat de zeci de ani, sate parasite, tarani care nu mai stiu cum se coseste sau tarani care nu au cum sa insamanteze ogorul caci nu primesc subventiile de la stat.

Ce mai … azi am o perioada in care imi vine sa ma iau si sa nu mai aud de nime’ si nimic pana cand o persoana la care tin enorm (si o iubesc la fel de mult) nu isi va reveni.

No Comments

Cristi

about 8 years ago

ma bucur ca te-a dat peste cap clipul :D

Adrian din Arad

about 8 years ago

@Cristi: :) stiu ... amuzanta fraza :P ... oricum ... imi place mult !!!

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*