Cei doi F

Sunt pasionat de masini, se vede clar din ce mai scriu, din testele pe care le fac si din faptul ca sunt cat de cat la zi cu cam tot ce tine de masini. Cu toate astea nu cred ca exista vreun pasionat, ca si mine, care sa nu tina seama de cei doi F.

Care sunt cei doi F? Simplu: frumusetea si fiabilitatea.

Orice masina de succes, orice masina care intra in istorie are la baza cei doi F. Sa dau cateva exemple: Porche (911, Carrera, etc.), Jaguar (E type ca un exemplu mai mult de frumusete, caci pe parte de fiabilitate nu merita un F mare, ci unul mic 😉 ), Toyota (Corolla, Prius, etc.), Mercedes Benz (E klasse, S klasse, etc.), Ferrari (Testarossa, Maranello, etc.) si pot sa o tin asa zile intregi.

Revin la cei doi F: de multe ori s-a intamplat (de exemplu la Jaguar), unul din cei doi F sa fie mai pronuntat, fapt care aduce notorietate marcii dar si strica putin imaginea. De aceea multi producatori auto au tinut neaparat sa echilibreze cei doi F si astfel sa obtina vanzari cat mai bune pentru masinile lor. Un exemplu demn de urmat este Toyota Corolla, masina care detine titlul de cea mai vanduta masina din toate timpurile.

Se stie ca noi barbatii avem un simt particular cand vine vorba de frumos, se stie ca noi apreciem extrem de mult frumusetea, dar in aceeasi masura si precizia. Ei, iata, uneori cele doua se impletesc si cand vine vorba de masini, rezultand, intr-un final, cei doi F.

Sincer inca nu am ajuns sa conduc noua Toyota (din pacate in Arad nu a mai revenit nici un dealer), dar imi doresc foarte mult sa o pot lua la un test-drive, asa cum am facut de mai multe ori in seria mea de articole “La Plimbare”. M-as bucura sa pot sa o supun testelor mele, sa simt modul in care masina se comporta si sa pot sa descopar prin propria experienta ce insemna sa conduci o masina frumoasa si fiabila.

toyota-Corolla-2013-interior-tme-015-a-prev_tcm420-1236795

Din experienta mea o masina frumoasa e acea masina care atunci cand o parchezi, pietonii se opresc pentru cateva secunde sa o admire, ceilalti soferi te lasa sa intri in fata lor, doar pentru a admira masina in care esti.

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-002-a-prev_tcm420-1236704

Cand vine vorba de fiabilitate imi doresc sa testez o Corolla mai veche, asa, de vreo 10 ani, sa-mi pot da seama ce inseamna fiabilitatea japoneza. M-as bucura sa vad un road-show al celor mai vechi masini Toyota, in plimbare prin lumea intreaga, demonstrand astfel fiabilitatea de necontestat, precum si aratand cum frumusetea fiecarei generatii a fost scoasa in evidenta de fiecare data in alt mod.

Sunt multi cei ce folosesc zilnic masina personala si de aceea se bazeaza pe fiabilitatea ei, se bazeaza ca ea va porni din prima cheie indiferent de temperatura, indiferent de umiditate si ca indiferent de conditiile de drum, masina ii va duce cu bine la destinatie.

Sunt multi oameni pentru care masina personala insemna si masina cu care ies in evidenta, masina care se muleaza personalitatii lor, si de aceea ea trebuie sa fie frumoasa in ochii proprietarului, dar si in cei ce o vad pe strada, atunci cand condusa fiind intoarce capete si atrage privirea.

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-006-a-prev_tcm420-1236732

Sa fiu sincer, sunt aproape sigur ca as atrage o multime de priviri daca as fi la volanul unei Toyota Corolla. Asa ca, cu prima ocazie am sa incerc sa obtin un test-drive cu una si evident ca voi merge fix prin acele locuri prin care sunt sigur ca as capta atentia oamenilor 😀

Totusi, pentru ca e vorba nu doar de pasiunea mea ci si de Super Blog 2013, m-as bucura sa pot sa imi indeplinesc aceasta dorinta si sa pot ajunge la volanul unei Corolla cat de curand. Asadar, pot spune ca o prima proba de la Supr Blog 2013 este bifata si totodata sper sa-mi deschid drumul pentru inca un articol din seria mea “La Plimbare“.

2 Comments

alma nahe

about 4 years ago

Voi, frumosului, îi învăţaţi şi părţile tehnice. Nu neapărat asta m-a împiedicat să am o maşină, că aşa, mă bag la reparat o rezistenţă la reşou. Dar eu, când mă sui într-o maşină, nu pot privi numai înainte. :) Îmi place să fiu pasager. Nu mă atrage deloc-deloc şoferia.

Adrian din Arad

about 4 years ago

@Alma Nahe: pai atunci inseamna ca tu te bucuri cel mai mult de ceea ce inseamna confort intr-o masina, asta pe langa frumos :D

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*