Cine a propus Straja?

Incerc sa-mi amintesc care din prietenii mei mi-a propus sa merg la Straja. Cristi cu Diana? Adi si cu Erry? Eh, nu cred ca prea mai conteaza. Conteaza hotararea mea de a merge acolo, cat de curand. De unde aceasta hotarare si de unde schimbarea care m-a determinat sa nu mai vad Straja ca fiind o statiune pt. schiori si de vizitat doar iarna.

vila-alpin-straja

Intamplarea face ca am ajuns pe site-ul si ulterior pe blog-ul celor de la Vila Aplin din statiunea Straja. Acolo, printre informatiile ce le gasesti mai mereu pe toate site-urile unor pensiuni sau locuri de cazare din diverse locatii din tara, acolo am gasit si cateva informatii legate de locurile de vazut prin apropiere. Dupa ce am citit ca exista un schit care are un tunel de acces cu pereti pictati cu sfintii din fiecare zi a anului, am zis ca e ceva ce nu poate sa nu fie spectaculos.

Sfinti

Se pare ca in zona Straja au locuit oameni inca de pe vremea dacilor, aveau acolo cetati, temple, etc. deci e clar ca pentru un pasionat de istorie un weekend acolo poate sa devina unul perfect. Si nu o spun usor, pe langa istoria dacilor, acolo se mai pot gasi si informatii, relicve sau bucati din istoria relativ apropiata noua, din Primul Razboi Mondial, caci in zona au fost transee si s-au purtat lupte, asa ca, vantorii de comori istorice pot gasi multe lucruri si obiecte interesante.

Imi pare ca un weekend la Straja poate deveni o adevarata vanatoare de comori istorice, iar daca asta nu poate sa iti transforme weekendul intr-unul perfect, atunci cred ca nici vizita la Schitul Straja nu e de ignorat. Daca totusi, nici una din variante nu te atrage, atunci ma gandesc ca peisajele unice o pot face. Iar daca chiar nu merge nici cu peisajele, precis poti petrece un weekend perfect la Straja cu prietenii (nah, care din ei era? Cristi, Adi?), la povesti, plimbari si (pentru cei ce pot si vor), un pahar de vin, cu mancare traditionala romaneasca si poate ca asta se poate face la un foc de tabara sau de ce nu la unul imaginar in camera 😀 .

Acum, pentru ca e totusi vorba de un articol pentru Super Blog 2013, si pentru ca imi pare normal sa va spun asta, vreau sa completez cu cateva idei pentru a avea un weekend fain la Straja. Eu as spune ca ar fi bine sa existe un tur al locurilor de vazut, facut cu un ghid care sa cunoasca cat mai multe informatii, inclusiv legende (mai mult sau mai putin reale), informatii istorice inedite, informatii despre mediul inconjurator, natura si eventual cateva informatii legate de energiile ce se spune ca se gasesc in zona.

Pana la urma, pentru mine un weekend perfect la Straja ar fi unul alaturi de persoana iubita, de prieteni si unul in care sa aflu cat mai multe despre legendele din partea locului si/sau lucruri cat mai interesante din istoria acelor locuri.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*