Cum a fost prima editie TechBox

Iata ca am trecut cu bine si peste prima editie TechBox. Si ce editie!

Dupa ce totul a pornit de la o discutie, dupa ce am ajuns la concluzia ca e nevoie de un astfel de eveniment, acum il vedem realizat.

Nu am sa intru in foarte multe detalii, dar am sa va spun mai pe scurt ce s-a intamplat. Dupa o introducere, am avut doua prezentari despre alte evenimente ce vor avea loc in sfera IT-ului: un campionat de Heartstone, unde Calin Lazar si Melitta Bran fac echipa pentru a promova acest joc, urmati de Ramona Sabau, organizatoarea Coder Dojo Arad.

Daca despre Heartstone as putea sa va vorbesc putin, doar putin caci il joc de cam doua saptamani, despre Coder Dojo Arad va pot spune mai multe caci am fost interesat de concept. Oricum, ambele evenimente sunt demn de urmarit si de tinut minte. Asadar Coder Dojo Arad are loc in fiecare sambata, iar campionatul de Heartstone va fi organizat in luna iunie.

Claudiu Cristea prezentand

Dupa ce am aflat detalii despre ambele proiecte, am trecut la prezentarea ce Claudiu Cristea a pregatit-o pentru noi, despre Social Media in antichitate si despre cum Social Media este de fapt un concept vechi, doar implementat printr-o alta metoda in ziua de azi fata de trecut. A fost foarte interesanta prezentarea si am aflat informatii foarte amuzante si surprinzatoare despre modul in care in trecut informatia era transmisa.

Pe parcursul prezentarii, cei ce s-au implicat au fost recompensati cu cate o specialitate poloneze, pruna uscata trasa in ciocolata, si iata inca un motiv pentru a participa la #TechBox 😉

Pentru final am pastrat un segment despre care v-am mai spus in articolul de prezentare al TechBox-ului: Take apart & Put back. Am adus 3 obiecte: un Nintendo Gameboy, un router Linksys si un aparat de ras. Dupa ce am impartit oamenii in echipe le-am dat instrumentele necesare desfacerii obiectelor, mai putin pentru Gammeboy, care din pacate a ramas intreg si pe care il vom reutiliza in editia urmatoare.

IMG_7339

Echipa castigatoare a fost cea ce s-a ocupat de router, dar merita aplaudata si echipa ce a desfacut aparatul de ras, deoarece au reusit sa termine inaintea celor cu router-ul.

IMG_7336

La final, dupa fotografia de grup, dupa incheiere si premiere, discutiile s-au intins inca putin si pot spune ca ma bucur de faptul ca am cunoscut multi tineri pasionati de IT, tehnologie si care pe langa pasiune se si autoeduca in acest domeniu.

Va las cu un link la brodcastul ce l-am facut pe G+ si pe care il vom imbunatatii pe viitor.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*