D-ale Invierii

Am fost la Inviere (ca multi alti Romani de altfel) si in timp ce incercam sa ma reculeg atunci cand inconjuram biserica … am auzit tot felu’ de vorbe:

Tati, da’ de ce mergem dupa steaguri? – asta pare a fi intrebare incuietoare “a la” Mihnea Maruta.
Si Iisus a inviat a doua zi dupa scripturi. – din cate stiu eu este dupa trei zile.
Dialog: I: “Si unde mergi dupa?” R: “Imi pun rolele si merg in fata la Primarie sa ma dau pe role.” – asta noaptea pe la ora 1 cand era al treilea tur aproape gata.

Acum … precis unuii oameni au mers la biserica doar pentru a lua lumina … da’ asta nu inseamna sa nu fie putin mai respectuosi daca se vor a fi “credinciosi”. Ce sa mai spun de acei oameni care nu s-au abtinut sa nu-si aprinda o tigara sau de babele care faceau matanii excesiv de multe (cate 10-20) si in vazul tuturor.

Un lucru interesant s-a intamplat la ora 12 si ceva cand s-a spus: “Veniti de luati lumina!”, a sunat de parca preotul a spus 3, 2, 1, START. Lumea a dat buluc pe scari inconjurand preotii, claie peste gramada, haos a fost cuvantul de ordine. Cei ce au avut rabdare un minut au primit lumina de la vecini si au dat mai departe, asa cum trebuie sa fie, in ordine si nu ca la Formula 1, in viteza.

img_0268

Din pacate dupa ora 2 lumea prezenta nu numai ca a ajuns la un sfert din cati au fost la ora 12, ci se si vedea ca sunt altfel de oameni, toti ascultau, discutiile lipseau cmplet, toti erau piosi si ascultau slujba cu mare atentie.

Astfel, am ajuns la concluzia ca peste 75% din Romani sunt “credinciosi” de “Paste si Craciun” iar din 25% ramasi alt 25% sunt cei care chiar sunt atenti la slujba si incearca sa faca o legatura cu Dumnezeu.

Asta-i Romania …

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*