D'ale politicii si economiei

Hai ca m-am intrecut pe mine insumi la titlu …

Astea o sa fie chestii scurte:

In cazul lui Patriciu, statul a devenit minimal, ba chiar invizibil cand a fost nevoie. Si ca sa ramana asa minimal, a avut grija ca statul Roman nici sa nu incaseze vreun sfant din tranzactie … cum? pai iata:
” … o rafinărie aflată în pragul falimentului este cumpărată pe bani puţini, cu datorii multe, după care Guvernul converteşte datoriile în obligaţiuni, care ar trebui răscumpărate după şapte ani. După privatizarea rafinăriei, Petromidia nu devine profitabilă, practic înregistrând pierderi în fiecare an, deşi cantităţile procesate au crescut spectaculos. Impozitele pe care Patriciu se laudă că le plăteşte statului erau, de fapt, accizele pe care doar le colecta la vânzarea combustibililor şi le dădea mai departe statului. În niciun caz vreun impozit pe profit. Din punctul de vedere al micului acţionar, cel care a cumpărat acţiuni acum cinci ani şi le-a păstrat, acum a ajuns să deţină cam o treime din investiţia făcută în anul 2004. În tot acest timp, firmele din jurul Petromidiei au prosperat, iar Dinu Patriciu a făcut cea mai mare tranzacţie prin vânzarea Rompetrol. Patriciu cere peste tot retragerea statului, iar în cazul lui acest proces chiar s-a petrecut la momentul oportun: pentru a putea vinde, Patriciu avea nevoie ca Petromidia să iasă din procesul de monitorizare al AVAS. La momentul potrivit, un coleg de partid, preşedinte al AVAS, decide că banii pe care statul îi mai avea de primit de la Petromidia nu mai constituie o problemă şi decide încheierea monitorizării, fără de care conu’ Patriciu nu putea să continue negocierele cu kazahii; în cazul lui, statul a devenit minimal, ba chiar invizibil, exact când a fost nevoie. Şi ca să rămână aşa minimal, Dinu Patriciu a avut grijă ca statul român nici să nu încaseze vreun sfanţ din această tranzacţie.”
Sursa: capital.ro

Next:

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a atacat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministerele care au în subordine agenţii şi autorităţi unde angajaţii au prime de vacanţă şi “salarii nesimţite”, spunând că, în acest moment, doar cei de la guvernare “o duc bine”, transmite Mediafax. Preda a mai declarat că, în prezent, doar cei de la guvernare “o duc bine în această ţară, au bani de prime şi de sporuri”.
Sursa: capital.ro

Adica pe scurt … se bat intre ei pt. ciolan … hmm … mai are oare maduva ciolanu’? Caci la cum arata si la cati bani are tarisoara noastra ma tem ca s-a terminat de ceva vreme …

Ultima:

PSD propune eliminarea impozitului forfetar incepand cu 1 septembrie, a anuntat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, purtatorul de cuvant al formatiunii social-democrate, Bogdan Niculescu Duvaz.
Sursa: newz.ro

Explicatie: urmeaza campania electorala pt. prezidentiale si tre’ sa “paveze” drumu’ candidatului PSD … hmm … nu le-a ajuns vreo 10-15 ani de jumuleala? Care is urmatorii? Oare mai avem pe careva care sa nu aiba legaturi cu “vechea garda”?

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*