Date generale despre seleniu

Na … uite … ma gandeam sa va ajut azi cu ceva sfaturi practice de sanatate … da … stiu … is mai rare la mine pe blog … da’ de ce sa nu le dau?

Azi vb. putin despre Seleniu …

Seleniul si vitamina E actioneaza sinergetic. Aceasta inseamna cai administrate impreuna, cele doua sunt mai eficiente decat fiecare separati in cantitate egala. Atat vitamina E cat si seleniul sunt antioxidanti, avandj capacitatea de a preveni sau cel putin de a incetini procesul de imbatranire, marind rezistenta tesuturilor la oxidare. Necesarul de seleniu este mai! mare la barbati decat la femei. Aproape jumatate din intreaga cantitatd de seleniu din organismul masculin este concentrata in testicule si in portiunile de canale seminale adiacente prostatei. in plus, odata cu sperma] se pierde si o anumita cantitate de seleniu. Dozele recomdate oficiafl (stabilite recent) sunt de 50 mcg pentru femei, 70 mcg pentru barbati, 63 mcg pentru gravide si 75 mcg pentru mamele care alapteaza.
Ce poate face seleniul pentru dumneavoastra?

Ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor. Atenueaza bufeurile si celelalte neplaceri ale menopauzei. Adjuvant in tratamentul si medicatia preventiva a matretei. Se pare ca neutralizeaza anumiti agenti cancerigeni si asigura protectie impotriva unor forme de cancer.
Afectiuni cauzate de carenta seleniului

Pierderea prematura a vitalitatii, boala Keshan.
Suplimente pe baza de seleniu

Disponibil in doze de ordinul microgramelor ó 25, 50, 100 si 200 mcg. De asemenea se prezinta si sub forma de combinatie cu vitamina E si alti antioxidanti. Consumate in mod regulat, alimentele naturale furnizeaza o cantitate suficienta de seleniu.
Toxicitatea seleniului

Doze de 5 mg pot produce efecte toxice . Inamici ai seleniului Tehnicile de prelucrare alimentara.
Sfatul specialistului despre seleniu

Seleniul a fost descoperit doar cu ceva mai mult de douazeci de ani in urma; abia de curand importanta sa in nutritie a inceput sa fie recunoscuta. Pana ce vom sti mai multe despre el, eu va sfatuiesc sa luati doar cantitati moderate de suplimente.

Recomandarea zilei: Calvita

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*