De ce se vinde Mac OS X Snow Leopard la 29 USD

Pretul este extrem de atractiv, plusurile sunt si ele foarte bune, dar oare va avea succesul scontat?

Iata ce ma roade pe mine: Snow Leopard permite procesare pe 64 biti, cati utilizatori normali de Mac (si PC de altfel) stiu ca lucrau pana acum pe 32 de biti si ca 64 de biti aproape ca dubleaza viteza? Snow Leopard va reduce si spatiul ocupat pe HDD cu 6 Gb (super si asa stau mai mereu cu 1-2 Gb liberi). Stacks sunt mult imbunatatite, acesta fiind unul dintre minusurile de la Leopard, stacks fiind util pentru foldere mici, pentru foldere cu multe fisiere aparand o lista care este putin “inestetica” in parerea mea.

OK, uite m-am gasit sa critic … DA, critic ce nu-mi place si observ ca se tine seama de criticile aduse si de propunerile date de catre utilizatori celor de la Apple. Asta inseamna ca cei de la Apple chiar sunt atenti la ceea ce utilizatorii finali comenteaza. Pot sa spun si ca in urma sesizarii “bug-urilor” pe care le-am gasit la Safarii 4 beta, versiunea finala de Safari 4 are acele “bug-uri” rezolvate, de aici trag concluzia ca cei de la Apple chiar au citit ce io am scris acolo 😛

Revin acum la pret, 29 USD (29 EU la noi) este un pret foarte bun. Windows Vista sau XP costa, la varianta minima, dublu sau chiar mai mult. Apoi, romanii sunt inventivi si vom vedea multe “family pack”-uri cumparate si instalate pe calculatoare din mai multe case 😛 … si 49 USD/EU impartiti la 5-6 persoane nu este prea rau … asa-i?

Aici vom avea parte de salt, numarul de utilizatori care vor prelua Snow Leopard datorita avantajului mare oferit de pret va impulsiona si vanzarea de RAM, nu de alta da’ o sa poti sa pui de exemplu un 8 Gb RAM intr-un MacBook si sa il folosesti la grafica. Sau poti sa pui atunci linistit un 32 Gb RAM intr-un Mac Pro si sa faci grafica la nivel profi in timp real si fara ca sa iti apara probleme in timp ce vei lucra cu enormele fisiere pe care cei de la grafica le creaza.

Pana la urma investitia va fi minima si va oferi un maxim de avantaje, miscare tipica Apple.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*