De pe vremuri amintire

Ce chestii va mai amintiti de pe vremea lu’ Ceasca? Is multe amintiri ce eu, copil fiind si curtea din spatele blocului o cutreieram, da’ ii una care pe mine m-a lasat putin cas (nu branzet, ci câș) adica stramb, la modul amuzant, normal.

Pe langa clasicele cozi la paine si lapte, unde eram de mana cu bunicii sa fim patru si sa luam portia pentru patru si nu doar pentru doi, pe langa nazbatiile ce le-am facut pe la bloc, pe la bunci, pe la scoala, am o amintire care nu mi-am explicat-o mult timp. Se facea ca bunica mea a scos o crema de maini Doina din sertar si a inceput sa frece cu ea pantofii de piele a intregii familii. Am intrebat ca de ce foloseste crema aia si mi-a zis ca este buna pentru piele si ca asa o sa tina mai mult pantofii.

Normal, io prunc mic pe la 5-6 ani habar n-avem ce si cum merge cu pantofii si cu curatatul lor, adica de curatat ma ocupam doar de Mos Nicolae, in rest, parintii, bunicii si cand mai eram pedepsit, eu. Va dati seama ca am ramas masca cand mi-a zis bunica ca pentru a-i face sa tina mai mult, nu am inteles, io stiam doar de dat cu crema, cu peria si de “boxolit” pana luceau. Avea bunicul meu o vorba: pana vezi cum iti lucesc dintii in ei (sau nu el a spus asta?).

Ei, de creama Doina nu am mai auzit de ani de zile, pana cand azi am dat de clipul de mai jos, clip facut de cei de la Farmec in colaborare cu Krem, evident ca nu mi-a cuplat amintirea cu pantofii cu acest clip pana cand nu am primit ultima proba de la Super Blog 2013 (adica asta), atunci in capul meu s-a aprins beculetul si clopotelul a facut ding-ding-ding, doh, e vorba despre aceeasi Doina.

Nah, nu va mai tin in suspans, iata si clipul:

Eu unul cand l-am vazut prima data am zis ca mor de ras, de ce? Pai practic saraca d-ra s-a trezit ca are langa ea un spiridus tipic irlandez, in verde, cu palarie inalta si cu putin mov “a la” Farmec 😀 Nice, nice, mai ales textul. Bun, astept parerile voastre si eventualele amintiri legate de Doina 😀 .

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*