Gandeste, analizeaza, traieste

M-a traznit acum un gand, daca sunt impacat cu mine insumi … si asa am inceput sa ma gandesc, sa analizez viata mea, rezultatele mele, unde sunt acum, ce am in plan, incotro ma indrept … iar pe final mi-am dat seama ca trebuie sa traiesc … asa cum vreau eu.

Dar de multe ori se intampla sa nu facem lucrurile cum trebuie, uneori nu gandim si luam decizii pe moment, impulsive, fara sa analizam, fara sa ne gandim la consecinte, fara sa ne intrebam si fara sa presupunem care este impactul deciziilor noastre. De multe ori in viata mea am fost pus in fata unor decizii, de multe ori am ratat decizia corecta, de multe ori am luat decizia corecta, am invatat din fiecare decizie, am trecut mai departe si am analizat, am vazut ce am gresit, unde am gresit, am realizat, dupa analiza, ce minusuri am, ce puncte forte am … si am decis sa traiesc asa cum imi doresc.

De cate ori ai stat si te-ai gandit daca poti sa fi impacat cu tot ce ai facut? Daca nu lasi lucruri neinchise, daca nu lasi in urma ta regrete, pareri de rau, daca nu lasi in urma ta rani, cicatrici ce nu se vor vindeca niciodata, daca nu cumva lasi in urma ta mai mult rau decat bine … Ai stat sa te analizezi, sa iti iei viata si sa o pui sub o lupa personala, fara sa intrebi pe cineva. Ai stat sa iei la puricat deciziile care te-au adus acolo unde esti acum? Ai stat sa vezi daca directia vietii tale este cea pe care o doresti, daca chiar poti spune ca faci ce iti doresti, ca esti multumit/a, fericit/a, implinit/a in ceea ce se vrea a fi viata ta?

Uneori poti avea impresia ca viata este necinstita si ca ofera unora totul iar tie nimic, ca altii au mai multe si tu nu ai atatea. Vezi pe cate unul/una cum se distreaza, cum nu are griji, cum mereu zambeste, dar ai stat sa te gandesti daca acel om chiar este fericit, daca chiar este implinit si daca este impacat cu el insusi?

Ce insemna sa fi implinit? Care e senzatia pe care o ai cand esti implinit? E o senzatie fizica? E o senzatie sufleteasca?

Sincer eu ma simt implinit, nu am regrete legate de deciziile mele, am regrete legate de impulsurile mele, de faptul ca nu am stiut sa am rabdare si ca nu am stiut sa-mi infranez unele dorinte, am regrete fata de unele lucruri pe care inca vreau sa le fac dar care par foarte indepartate. Dar totusi … ma simt implinit, de ce? Pentru ca in jurul meu sunt oameni la care tin, pentru ca vad in jurul meu oameni care ma apreciaza asa cum sunt, care atunci cand vorbesc cu ei ma asculta (desi de multe ori vad ca nu mai au rabdare la debitul meu verbal :D), am in jurul meu oamei care ma inteleg, care atunci cand am nevoie de un sfat sunt acolo sa-l dea si care daca simt nevoia sa impart un sentiment, o dorinta, un vis stau si ma asculta.

Ma simt implinit si pentru ca vad cum viata mea este una asa cum imi doresc. Spuneam ca se indreapta viata mea spre ce imi doresc, mai e cale lunga pana acolo, multe hopuri si multe obstacole, mult de muncit si mult de asteptat, dar asta nu inseamna ca nu pot sa fac pasi pe drumul ce l-am ales si ca traiesc asa cum imi doresc, ca traiesc viata ce mi-o doresc, chiar daca nu este exact cum mi-am imaginat si chiar daca uneori disper si cred ca nu e bine, atunci stau, ma gandesc, analizez … si realizez ca traiesc … traiesc viata mea asa cum e ea …

1 Comment

Lavinnia

about 6 years ago

Cel mai implinita m-am simtit cand mi-am vazut salarul in mana dupa o luna intreaga de munca cu ore suplimentare, oboseala si mult stres. Atunci am putut zice "da, acuma ma simt implinita, ca ce mi-am cumparat de banutii aia i-am cumparat pot zice, DIN BANII MEI, neimprumutati sau primiti de la parinti".

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*