HC 2012

Imi amintesc cum in clasa a patra a mers pentru prima data la Palatul Copiilor la cursurile de Informatica si Calculatoare. Primele 2-3 cursuri au fost extrem de plictisitoare, scriam definitii, scurte exercitii de logica si putini algoritmi. Dar dupa aceste cursuri am inceput sa lucram efectiv pe calculatoarele HC 85, iar la final, dupa o ora de mici programele (care mai mult nu rulau :D), conectam casetofonul la HC si incarcam de pe caseta cate un joc sa ne destindem putin.

Va dati seama de cata rabdare aveam nevoie pentru a astepta incarcarea de pe caseta, vreme de jumatate de ora ca sa putem juca un joc, alb-negru (cu ceva tonuri de gir, cred ca pe 8 nivele). Eram extaziati de fiecare data cand reuseam sa prindem un joc deja instalat si aveam mai mult timp la dispozitie sa ne jucam.

In ziua de azi pe Mac-ul meu incarc StarCraft 2-ul in maxim 2 minute, ma conectez la server si joc cu cineva din alt colt al lumii pe un joc care are milioane de culori, o grafica superba, plin de strategie si interactiune.

Daca ar fi ramas dezvoltarea in acel stil, se poate sa fi avut acum un HC 2012, destul de performant, care sa se conecteze la un televizor LCD sau LED, sa incarc jocul de pe caseta sau DVD. Sa joc iar la final sa ii sterg din RAM jocul. Sistemul de operare sa fi fost in ROM, sa fie grafic si sa ofere tot ce ai nevoie pentru lucru.

Daca tot vorbesc in dodii de struto-camile, ar fi fost tare sa se fi avut acum pager-ul cu tastatura, cu ajutorul caruia sa trimiti inapoi mesaj la persoana care te-a cautat si astfel sa nu mai tot suni la numar de fix unde sa lasi mesajul pentru a fi transmis.

Ca sa merg mai departe cu imaginatia, ar fi fost haios sa am un aparat foto digital, dar care sa developeze pozele de pe un film digital. Adica, faci poza, ea intra pe filmul digital. Cand acesta se termina, mergi la developat si atunci cand e gata primesti inapoi “filmul” gol.

Hai ca nu mai intind coarda cu struto-camile intre vechi si nou, va las cu un gand: de ce credeti ca e importanta inovatia? Daca ea nu ar fi atunci nu am avea calculatoare performante, nu am inlocui TV-urile vechi cu tub catodic cu noile LCD-uri si mai noile LED-uri. De aceea trebuie sa tinem seama de inovatie, nu doar de inventii si trebuie sa invatam sa apreciem fiecare pas inainte si fiecare salt inainte.

Asa cum v-am obisnuit in ultima perioada, mai bifez un articol pentru Super Blog :D. Hai, inca 14 zile si vreo alte 9 probe pana la final :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*