Hybrid, electric sau combustibil solid?

Stim bine ca Toyota a fost prima companie auto care a inovat prin introducerea primului hybrid de serie si anume Toyota Prius.

Din acel moment tot ce a insemnat industrie auto au inceput sa inoveze in spre direcita “verde” dar care este pana la urma optiunea cea mai buna pentru noi si pentru planeta?

Eu am stat si am analizat putin acest lucru si sunt de parere ca cea mai buna optiune este hybridul. De ce? Iata 2 motive: ai autonomie (motorul pe ardere interna iti ofera aceasta autonomie) si ai acumulatori care iti alimenteaza motorul electric cu autonomie tot mai mare.

Masinile hybride au inceput sa prinda nu in urma publicitatii ci in urma performantelor, in urma descoperirii faptului ca un hybrid este mai eficient, tot mai multi soferi au inceput sa adopte masinile hybride. Nu este o moda, este ceva logic, in oras ai puterea motoarelor electrice si la drumurile lungi in depasiri ai un plus de putere si astfel se reduc accidentele (parerea mea).

Mai mereu sunt oameni care spun ca masinile electrice sunt viitorul, tin sa ii contrazic: atat timp cat autonomia este sub 500 km si incarcarea rapida dureaza minim 2-3 ore, masinile electrice sunt bune doar in oras si doar pentru cei ce fac sub 100 km pe zi, categorie in care nu ma incadrez.

Masinile clasice, pe ardere interna sunt inca viabile dar nu pentru multi ani inainte, de ce? Deoarece resursele noastre solide sunt pe terminate, in urmatorii 200 ani ele vor scadea si vor deveni tot mai scumpe.

Acestea fiind spuse combinatia optima, momentan este cea dintre un motor clasic, pe ardere interna si unul electric cu acumulatori cat mai performanti. Astfel Toyota a fost un inovator, un deschizator de drumuri si astfel au din partea mea apreciere maxima pentru minunea tehnologica ce au promovat-o foarte bine si sincer, foarte sincer, m-as bucura sa am un Prius. Si nu doar pentru ca e o masina buna ci si pentru ca as face economii si pentru faptul ca as proteja natura, ce mai, 3 in 1 :D.

Ei … acum pot spune ca am terminat cu probele pentru Super Blog, aceasta fiind ultima pe care eu am mai avut sa o fac. Ramane de vazut la anu’ daca mai are rost sau mai am rabdare sa particip :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*