Inghetata pe zapada

Na … imi veni o idee … ca tot o nins azi toata ziua … mi-a traznit in minte o reteta mai veche de a mea de inghetata cu fructe si menta … mmm … deja imi ploua in gura numa’ cu gandu’ la ea …

Cum se face?

Se cumpara: fructe de padure, capsuni, piersici si/sau caise, lubenita (pepene rosu) si pepene galben, o caserola de 1 kg de inghetata de vanilie, menta proaspata, putina nuca si 1 tableta de ciocolata cu lapte sau amara, daca se cumpara amara se cumpara si ardei iute.

Preparare: se topeste ciocolata, se pune ardeiul iute maruntit inauntru, prin ea se dau nucile si cate jumatate din capsuni si/sau sferturi de piersici. Se marunteste menta, se amesteca cu inghetata si se pune inapoi in frigider. Cu ciocolata ce ramane se fac forme de frunze, metoda simpla: se iau foi de dafin si se toarna ciocolata peste si apoi se pun in frigider. In cupe se pun: fructe de padure, un strat de inghetata, lubenita, taiata cuburi, pepenele verde taiat cuburi, un strat de inghetata, restul de fructe, caisele, capsunile cu ciocolata, strat final de inghetata, se orneaza cu frunzele de ciocolata, nuca trasa in ciocolata si se presara menta pe deasupra.

Servire: rece, scoase din frigider cu o lingurita cu coada lunga, cupele trebuie sa fie lungi si destul de incapatoare. Se mai poate utiliza zeama lasata de fructele de padure pentru ornare.

Si cum eu am fost la real,- sa-mi cumpar o parte din ingrediente … de fapt am cuparat banane in loc de pepene galben si lubenita … am afltat ca dupa cum se stie (de mine nu … caci am auzi in treacat ceva … da’ nu am stiut ca o lansat-o deja) … Horia Varlan si-a lansat cartea de bucate “Bucatele noastre. Carte de preparate mai mult sau mai putin romanesti” … si unde o lansat-o? logic … la real,- Vitan … caci acolo avea toate necesare sa prepare oricare din bucatele din carte …

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*