Io, scriitorul sau jurnalistul?

S-a intamplat cu cativa ani in umra (nu mai mult de 2) ca sa stau noaptea la ore … fantoma … treaz pe net … iar intamplator sa imi parvina stirea mortii lui M. Jackson … yeah … era cam de necrezut …

M-am pus, am sunat rapid pe Dani (iti mai amintesti cum te-am stresat atunci noaptea?), care intamplarea face lucreaza in presa si era la munca, si de la care am incercat sa confirm stirea. Pana cand sa confirm a inceput netu’ sa urle ca de fapt nu a murit ci doar este intr-o stare grava si ca e dus la un spital. Istoria e istorie si nu de ea vreau sa ma leg, vreau sa ma leg, de fapt sa vorbesc despre ce fel de om, scriitor sau jurnalist poti sa te numesti cand nu verifici o stire, cand o publici fara sa stii daca e adevarata sau nu si daca o publici cat rau poate face.

Vin cu o poveste foarte frumoasa pe care am auzit-o o data (nu stiu cine o stie sau nu): o tanti vorbea, de fapt barfea, foarte mult, asta pana cand a ramas intr-o zi fara de oameni cu care sa vorbeasca. Si pentru ca nu a stiut de ce (de parca nu ar fi evident) a mers la inteleptul satului sa ii ceara ajutorul. Acesta ia dat o perina si a pus-o sa puna cate o pana din perina la usa fiecarui om pe care l-a barfit. A terminat tanti treaba si s-a dus la intelept. Acesta a pus-o acum sa adune penele … da’ penele ia de unde nu-s … le-a luat vantul. Si atunci i-a explicat la tanti: fix asa e si cu vorbele rele, le-ai spus, raman spuse si nu le mai poti lua inapoi.

Ei … cu scrisul e si mai si … ramane dovada prostiei pe care ai facut-o … asa ca … parerea mea: hai sa nu ne prostim cu chestii bomba sau exclusive si inaintea tuturor, mai bine mai tarziu si bine decat repede si prost.

Ei na … ca de parca nu vreau sa fiu jurnalist … pai nu se stie niciodata, dupa proba aceasta de la Super Blog se poate sa ajung ;), da, asta a fost proba pentru Super Blog … da’ sincer … chiar nu m-as risca niciodata cu o stire fara sa o verific in minim 2 surse (ca 3 ia prea mult timp si nervi ;)).

2 Comments

Cristina

about 7 years ago

eu atunci nu eram online; am prins stirea a doua zi pe twitter si deja o daduse cnn-ul

Adrian din Arad

about 7 years ago

@Cristina: oricum o fost un haos atunci ... nimeni nu a avut informatii sigure pana dimineata ...

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*