Iubesc, invat, iert si iubesc

Asa e viata mea de cateva saptamani incoace …

Incepe totul cu IUBIRE, continuui cu invatarea, dupa care cu iertare … si in final revin la IUBIRE.

Pot spune ca am invatat o multime de lucruri in ultima luna, am invatat sa ma schimb, sa devin altfel, in asa fel incat sa ajut si sa nu incurc, desi la inceput m-am comportat ciudat si am incurcat, am facut-o din soc. Mereu in viata te lovesti de cate un zid, vine un soc mare, MARE de tot, care nu face altceva decat sa iti scuture fundatia credintelor tale si sa te puna pe ganduri serios de tot.

Am invatat de la persoane trecute prin viata multe lucruri, multe dintre lucrurile invatate fiindu-mi utile. Sunt inca multe lucruri pe care le am de invatat. Toata viata nu incetezi sa inveti … si de acest invatat se ocupa toata lumea din jurul tau, toti te ajuta sa inveti, totul este sa fii deschis si sa accepti ca nu le poti stii pe toate. Intr-un final mi-am dat seama ca nu sunt genul de om care sa nu trebuiasca sa mai invat, intradevar am multe de invatat inca.

Am invatat sa iert, sa trec peste si sa nu mai tot reamintesc, nu face bine nimanui faptul ca tot rememorez o greseala, nu face bine nimanui faptul ca tot ma agit cu acea greseala, toata lumea e constienta de greseala, toata lumea e constienta ca o greseala se repara incet, cu incredere, dedicatie si cu dorinta de a face lucrurile sa fie din nou bine din ambele directii, nu doar cel care a gresit ci si cel ce trebuie sa ierte, ambii trebuie sa depuna eforturi aproape egale de a ajunge la iertare completa. Iertarea este fundamentala pentru omenire, fiind singura fiinta care are sentimente, omul trebuie sa fie in stare sa si ierte, sa si arate ca a iertat.

Sa IUBESTI … da … e un lucru extrem de frumos sa IUBESTI, e si mai frumos sa fii IUBIT de cineva pe care IUBESTI, cel mai frumos este sa existe reciprocitate in IUBIRE. Totul este sa arati, sa te tii si sa demonstrezi, chiar si cu sacrifici, chiar de te doare ca trebuie sa faci sacrificii, chiar de suferi pentru sacrificiile ce le-ai facut. Totul este sa arati IUBIREA in orice mod si in orice moment.

Mereu m-am crezut mai bun decat sunt … gresit … am vazut asta in urma cu cateva zile … da … trebuie sa ma schimb si sa nu mai ma comport ca si pana acum, trebuie sa ma comport mai echilibrat. Singura problema este ca atunci cand IUBESTI uneori sentimentele preiau controlul si sunt mai puternice decat ratiunea. O astfel de problema o rezolvi prin sacrificii, perioade de suferinta dar o data ce ai inceput sa echilibrezi balanta IUBIRII cu cea a ratiunii lucrurile incep sa prinda contur si poti sa te decizi mult mai bine. Sacrificiile trebuind facute din nou de ambele parti.

LE: Cand faci sacrificii pentru a arata ca IUBESTI si ca merit sa fi IUBIT atunci toate sacrificiile par ca sunt foarte mari, grele, si e nevoie de o perioada in care sa ai parte de sprijin si sa ai pe cineva care sa te indrume si sa aiba grija sa nu cedezi gandurilor negre. Pentru asta persoana IUBITA trebuie sa iti acorde un minim de sprijin si intelegere, trebuie sa comunice si sa transmita ganduri pozitive. Nimic nu se poate sterge ca si cu un burete, raman urme, dar daca esti sprijinit si inteles … atunci poti sa recreezi o atmosfera de calm, liniste si sprijin, astfel incat sacrificiile sa nu fie facute in zadar.

LE 2: Sprijinul trebuie sa fie reciproc adica din ambele parti, la fel ca si sacrificiile, de fapt mereu trebuie sa fie reciprocitate in toate, nu se poate ca o parte sa ofere mereu iar cea de a doua sa ceara mereu, asa se ajunge la probleme.

LE 2: Reciprocitatea trebuie sa fie prezenta tot timpul, asta si pe langa intelegere, pe langa sprijin, pe langa sacrificii, mereu totul trebuie sa fie echilibrat. Daca ceva nu este echilibrat nu poate sa functioneze bine. Indiferent cat timp s-a scurs, indiferet de cat timp se va scurge, mereu trebuie sa fie reciprocitate si sa se inteleaga ca doar o parte nu le poate face pe toate. Atunci cand apar probleme, de orice ordin sunt ele, ambele parti trebuie sa se implice, nu se poate ca doar o parte sa se framante iar cealalta sa nu incerce sa sprijine sau sa ajute.

Gata … spun ca este destul … as putea sa scriu incontinuu despre acest subiect, dar nu isi are rostul, ar fi prea mult de scris.

2 Comments

Paul Stoica

about 7 years ago

As mai adauga eu ca in iubire trebuie sa iti aduci aminte tot timpul ca dragostea nu ii ceva castigat si gata. Am impresia ca multi se lupta pana cuceresc reduta (fapt marcat print-o casatorie de obicei), iar apoi intra intr-o stare de inertie, inconstienta, plictiseala... si se intreaba unde au trecut anii si daca persoana langa care stau le-a meritat iubirea lor (care iubire... ca ei is cu minte aiurea...). Cred ca intr-o relatie este optim sa fi indragostit tot timpul de persoana iubita.

Adrian din Arad

about 7 years ago

@Paul Stoica: ai pus punctul pe i !!! De asta de multe ori pare ca relatia se raceste la multi din prietenii mei ... si la mine ... da ... asta s-a intamplat ... cred ca din ambele parti ... si uite ca incet, incet ... ajungem sa invatam foarte multe ... Merci Paul ... m-ai mai invatat ceva :P

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*