Let’s talk about … books

Multi din cei ce ma citesc stiu ca am o pasiune pentru carti, ca citesc (destul de) mult si ca imi place sa particip la evenimente legate de carti: Lecturi Urbane, Schimb de carti, etc. Ei, iata ca vineri, dupa un drum de 7 ore, am luat parte la o dubla lansare de carte: Lia Faur si Andrei Mocuta, la libraria Scienta.

Cum nu se putea sa ajung la fix, am ajuns dupa introducere, la marele fix, doi actori (Ioan Peter si Dorina Darie Peter) au citit din ambele carti. Super ideea, mai putin faptul ca sunetul a fost cam puternic si de multe ori nu prea intelegeai ce spun. In schimb cand au trecut pe fond muzical si s-a vorbit fara de microfoane, a fost bine.

Au fost si criticii literari: Vasile Dan si Anca Giura, care ne-au prezentat parerile lor despre cei doi autori, scrierile lor si ideile ce au incercat sa le transmita, idei si sentimente.

Timp de aproape o ora am avut parte de cateva informatii utile, dupa care s-a trecut la sesiunea de autografe. Posibil si datorita experientei in ale scrisului, la Lia s-a format o coada de toata frumusetea, saracul Andrei avand un numar muuult redus de doritori. In schimb, am remarcat o multime de tineri care au luat parte la eveniment dar si ulterior, cu o carte in mana, au asteptat cate un autograf de la autori.

Partea cea mai interesanta a serii a reprezentat-o pentru mine rasfoitul celor doua volume lansate. Nu ma dau cu parerea, nu sunt critic si nici nu-mi place sa imi spun parerea fara a citi ceva mai mult decat fugitiv cateva randuri dintr-o poezie, aleasa aleatoriu.

Asadar, un eveniment destul de reusit, o seara placuta, si sper eu, la cat mai multe astfel de lansari de carte si/sau evenimente culturale.

Pe final, ca mai mereu, cateva fotografi:

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*