Liniste?

Am avut ocazia sa stau de vorba cu multi oameni inteligenti, cu multi oameni care au ce spune, care stiu ce spun si m-am bucurat mereu de momentele in care o discutie inteligenta s-a transformat intr-o dezbatere inteligenta si astfel am descoperit multe, am invatat la fel de multe si astfel viata mea a devenit mai bogata.

Am vazut de multe ori ca oamenii gandesc uneori in limitele impuse de mediul in care au fost crescuti, asa e si cu mine, dar trebuie sa ne rupem de aceste limitari, trebuie sa ne rupem de tot ce ne ingradeste si ne face sa nu putem gandi liber, sa nu putem trece dincolo de comun, sa devenim originali, sa devenim … chiar si neconventionali.

Ce ma surprinde e faptul ca sunt oameni care gandesc ca si mine, putini si incep sa-i descopar. Ma intreb daca voi avea vreodata onoarea sa discut cu ei cat imi doresc si ce imi doresc, sa pot sa fiu deschis, sa nu ma tem pentru nimic, sa pot sa stau ore/zile/saptamani la discutii, sa pot sa impartasesc ganduri fara sa-mi fie teama de judecata, fara sa-mi fie teama de analiza, sa fiu vazut cum sunt, gol ca si atunci cand stau in fata lui Dumnezeu. Sa ma vada asa cum nimeni nu m-a vazut pana acum.

Mi-ar placea intradevar sa pot sa discut cu asemenea persoane, totul e ca momentul sa vina, sa nu-l las sa treaca si apoi intr-un final sa-l transform in infinit. Da, vreau infinitul alaturi de persoane cu care sa pot discuta in asa fel incat infinitatea sa nu para ca se poate termina vreodata, iar acei oameni se numesc suflete pereche si din pacate exista doar unul pentru fiecare din noi.

Ne este dat sa il gasim? Eu spun ca nu il gasim, ne gaseste el pe noi. NU trebuie sa caut, ma va gasi. Inca nu stiu daca m-a gasit, cand ma va gasi, dar ma uit in jurul meu si vad ca acei oameni care ma inconjoara imi aduc aproape acel suflet. Cand acea persona va fi langa mine, ma va fi gasit, asa cum eu am sa o gasesc, nu cautandu-ne ci fiind gasiti.

Asta ar fi fost o postare pe Facebook, da’ se pare ca filosofarile acolo sunt limitate la 420 caractere, iar ce am scris eu este la 1245 😛 oricum acum pe langa ca am depasit am facut completari si poate ca am si stricat “mood-ul” creat de gandurile mele 😛

1 Comment

Cristina

about 7 years ago

sunt de acord ca ptr fiecare exista un suflet pereche. era un episod din Sex and the City in care citeau fetele ca pentru fiecare dintre noi exista doua mari iubiri (Mr. Big si Aiden ptr Carrie - evident ea se despartise de amandoi); si totusi chiar si serialele "romantoase" ne invata ca cel /cea care e ptr tine... te astepta. nu renunta la visele tale si la a cauta ceea ce crezi si simti ca te completeaza. chiar dc te face sa plangi, conteaza momentele cand te face sa razi. ;) ...asta ca azi e o zi speciala ptr mine si nu pot spune decat ca...iubesc, mai mult decat ieri si mai putin decat mine; mai aprig decat un foc mistuitor si mai pasional decat un taifun...

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*