Llano – viitorul in tehnologie?

De ceva vreme, mai mult fortat de imprejurari am reinceput sa “sap” dupa informatii pe parte de hardware, nu ca as fi pe langa subiect sau ca nu as fi la zi, da’ “sap” in directia de a afla mai multe informatii tehnice, cat mai detaliate.

Am fost surprins de AMD cu noile lor APU, mai ales cele Dual Core, de care am mai scris aici, pentru ca acum sa fiu din nou surprins tot de AMD cu noile Llano, o idee complet noua. Cum adica noua? Pai pe langa ideea de APU, Llano vine cu putere crescuta, viteza mai mare si un consum de energie mai mic, chiar daca creste incarcarea pe APU, acesta va avea consum de energie proportional cu incarcarea si implicit mai mic (relativ cred).

Ce mi-a placut pe parcursul documentarii mele e urmatorul link: http://www.amd.com/us/products/technologies/fusion/Pages/training-course.aspx, link care te duce la un curs online pentru APU, super fain facut, interactiv si plin de informatii utile, care m-a prins si am ajuns sa il urmaresc pana la capat :D.

Pentru ce mi-as dori eu as merge pe un AMD Vision Premium, echivalentul procesoarelor de la i3 la i5. De ce alegerea asta pentru mine? Simplu, sunt un utilizator ce trage de procesor, trage de intreg sistemul. Apoi … mai si joc SC2, mai procesez niste imagini si uneori mai si ma joc cu ceva filmari :D.

Ce am observat la APU-ul de la AMD este faptul ca consuma mai putina energie, proportionala cu incarcarea, ceea ce rezulta intr-o viata mai lunga a bateriei … da’ totodata astfel ai un calculator mai verde :D, ce e iarasi bun e posibilitatea de a avea un multitasking extrem de eficient, schimbarea intre aplicatii fiind rapida si eficienta, fix ce-mi trebuie mie. Eu unul tin la performante, dimensiuni reduse si viata lunga la baterie (mai ales cand e vorba de un laptop).

Ma intreb cat de mult se vor miniaturiza si ce noi variante de design vor folosi porducatorii cu aceste noi APU, pe langa performantele foarte bune, dimensiunea redusa si consumul mic de energie sunt 3 lucruri care vor face diferenta si vor propulsa APU-urile de la AMD in topul vanzarilor.

Sincer … daca nu era Super Blog 2011 cu probele de la AMD, poate as fi trecut superficial peste APU si nu as fi vazut avantajele ce le ofera fata de modul clasic de arhitectura a unui PC. So … e bine ca am avut o proba noua cu APU de la AMD si astfel acum am mai scris despre si sper ca am reusit pe multi sa ii fac sa priveasca cu alti ochi noile tehnologii si posibilitatile oferite. Pentru a fi clar … acum am scris pentru o proba la Super Blog 2011 si desi parea ca e ciudat … well … mi-a placut subiectul de acum :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*