Masinuta noua, hibrid sau full electric?

Bun, e vremea sa schimb masina, acum in 2060 lumea deja nu mai se bazeaza doar pe combustie interna, electricul e mult mai “la moda” decat combustia interna cu care sunt obisnuit de mai bine de 60 de ani.

Daca pana in 2010 motoarele exclusiv cu combustie interna au fost majoritare, motoarele hibrid fiind cele care au facut trecerea la electric, acum in 2060 masina viitorului se bazeaza pe motorul electric si mai putin pe cel cu combustie interna.

Ma tot intrebam cum de eram asa de incantati de masinile noastre cu combustie interna, de masinile pe care ne chinuiam sa le tinem sub control doar cu ABS, ESP si alte sisteme simple de stabilizare. Acum … acum deja suntem obisnuiti ca masina sa faca tot, sa avem un drum mai scurt sau mai lung, sa intram si sa iesim din coloana de pe autostrada, totul sa fie facut automat, noi sa preluam controlul manual ocazional, de placere si mereu sa fie masina pe pilot automat cand suntem pe autostrada si cand vorbim la videofon.

Ce imi place mai mult la masinile din 2060 este faptul ca designul este unul ce poate fi personalizat, ce poate fi schimbat ca si o haina pe noi, la fel si culorile si la fel si interiorul. Ma bucur foarte mult ca am mers pe optiunea MPV/SUV, e perfecta pentru familie (MPV-ul) si pentru cand merg in salbaticie (SUV-ul).

Oricum, faptul ca designul ales de mine este unul stabil, nu-l schimb saptamanal ca si tinerii din 2060 😉 si faptul ca masina mea are totusi inca solutia de motor hibrid inca ma face sa par invechit, de aceea trebuie sa ma decid acum cand imi cumpar masina noua daca sa merg pe deja clasica solutie hibrida sau pe cea electrica.

Voi lua curand o decizie si va voi anunta, dar pana atunci trebuie sa va mai spun ca de fapt multe din lucrurile de mai sus nu sunt de fapt prea importante, important pentru masina mea viitoare, ca si toate masinile viitorului este confortul, designul interior si cel exterior, precum si tot ceea ce inseamna protejarea naturii, adica design, design (cat mai minimalist, cu linii simple, totul fiind cald, aducand a acasa) si … eco, eco insemnand hibrid sau electric, unde hibridul este pentru cei ce vor inca puterea oferita de un motor cu combustie interna, desi uneori motoarele electrice sunt mai eficiente, spun uneori pentru ca la temperaturi foarte scazute apare contractarea partilor metalice si in plus bateriile sunt mai putin eficiente in a retine energia electrica la temperaturile scazute a zonelor pe unde imi place sa ma plimb.

Dar, pentru ca nu suntem in 2060, suntem in 2010, asta este evindent o proba pentru Super Blog ;).

1 Comment

Calivita

about 7 years ago

Pana in 2060 probabil petrolul va fi ceva foarte rar si extrem de scump, probabil pana atunci vor functiona foarte bine motoarele cu apa, sau vor aparea dispozitive capabile sa absoarba energia din atmosfera, si nu ma refer la celule solare, dac am vedea ce eera in urma cu 50 de ani am putea sa ne dam seama ce o sa fie peste 50

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*