Nu-s chiar asa de negru

Stiti cum ii cand vrei multe de la un calculator si nu le primesti asa cum te asteptai? Yeah … ma refer la faptul ca iti cumperi ce iti recomanda vanzatorul, dar de multe ori vanzatorul iti recomanda ceva ce chiar nu iti satisface nevoile … ceva ce ajungi sa fi complet pe langa ce iti doreai sau pe langa ce utilizezi.

Eh … ziceam ca nu-s asa de negru …ba uite ca is … de fapt nivelul meu de Vision de la AMD este cel negru …

Hai sa va spun cate ceva despre nivelele Vision de la AMD: sunt 4 la numar: Vision, Vision Premium, Vision Ultimate si Vision Black.

Vision este primul nivel si esteperfect pentru: muzica (sa o asculti), poze (sa le vizualizezi), sa te uiti la filme pe DVD, sa te uiti la filme online, sa navighezi pe Internet si sa trimiti e-mail-uri, mai pe scurt … utilizare normala, fara prea multe chestii care sa traga de puterea de calcul sau de performante mai puternice.

Vision Premium, asta deja te duce spre un calcuator ce are nevoie de ceva putere, putere pentru a rula cateva aplicatii deodata, sau sa te joci cateva jocuri noi, mai pentru a transforma muzica de pe CD in mp3, mai poti apoi sa faci cu unu’ de acest gen si editare foto … asa mai de inceput, sau sa te uiti la un film pe Blu-Ray la calitate HD, ba chiar sa folosesti un webcam incorporat.

Ajung acum la Vision Ultimate … asta da … asa mai e pe gustu’ meu 😉 … da’ se pare ca nu complet, nu ca nu ai putea sa faci chestii de genu’ cu el: multitasking avansat … hmmm … adica chestii grele in multitasking … sau sa inregistrezi televiziunea live (ahhh ce frumos suna asta), sau sa joci jocuri cu grafica serioasa … editare sau mixare de muzica (aici am cativa prieteni ce ar aprecia asta mult de tot), editare foto avansata … Photoshop scrie pe el? Si acum o parte din cireasa de pe tort 😉 creerea si editarea de filme in HD.

Acum … vine si al meu … bey … da’ eu cum naiba am ajuns sa am nevoie de avion ca asta?

OK, ultimu’ nivel de Vision este Vision Black … nah … asta se mananca cu: suport full pentru Microsoft DirectX 11, ATI Eyefinity (adica tehnologia ce iti permite pana la 6 monitoare deodata), sa creezi si sa editezi librari digitale masive (ca si cele vreo 200 Gb de muzica ale mele, 20 Gb poze si alte cele), performante explozive pentru jocuri 3D in High Definition (yep … jocuri HD si 3D totodata), creerea, editarea si randarea de poze si filme HD ce mananca pe paine memoria … si pe final … multi-core procesoare … asa … sa poti sa faci n-spe chestii deodata …

Acum … cine poate spune ca ma cunoaste ar zice ca Black nu mi se potriveste … ehhh … eu zic ca totusi … parca e pentru mine 😉 de ce? Pai la ce am in cap … si la ce ma tot pun sa fac … ahhh … e fix cum trebuie … da’ parca vad si ce pret ar fi e platati pentru asemenea performanta … Adica eu care vreau sa ma apuc sa fac niste filmulete, care mai compun muzica (si nu, nu am dat drumu’ inca la nici o piesa ;)), mai ma si joc (traiasca StarCraft 2), mai si blogui (de parca nu e evident), fac la poze (ziceam mai sus … vreo 20 Gb, daca nu mai mult) si apoi ca am nevoie de portabilitate … nah … acum deduceti voi la ce il folosesc calculatoru’ meu ;).

Ce e bine e ca daca as iesi printre primii zece la Super Blog … ahhh … as face un pas in spre a-mi rezolva aspiratia cate un sistem de calcul mai … mai pentru visele mele. Si noroc ca am avut de scris azi despre Vision de la AMD pentru Super Blog … caci asa stiu unde tintesc …

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*