Nu sunt prost, sunt prost de bun

Faptul ca sunt prost de bun am auzit-o de nenumarate ori, de la faptul ca am dat bani cu imprumutul si nu i-am vazut niciodata (chiar de sunt sume marunte sau mari, de la oameni apropiati, la foarte apropiati si la noi cunostinte), la faptul ca vreau sa fiu cu bun simt, respectuos, un gentleman, toate astea ma baga in categoria omului fraier.

Se prea poate ca cei ce profita de pe urma mea si a oamenilor ca mine, sa nu realizeze ca si noi avem o limita si sa se mire sau sa se supere daca noi, intr-un final, ne cerem dreptatea.

Oricum, de cele mai multe ori bunatatea mea si amabilitatea este interpretata complet aiurea, iar in majoritatea cazurilor, pe langa categorisirea de mai sus, ma trezesc ca mai primesc tot felu’ de alte “titulaturi” care mai de care mai ciudate si complet rupte de realitate.

Multumesc

Desi multi nu pot intelege de ce eu ma simt bine cand vad ca oamenii din jurul meu sunt zambitori, au ajuns acasa cu bine, se distreaza, se inteleg intre ei, se ajuta, comunica placut si cuviincios, eu totusi am sa incerc sa mentin aceste tinte in viata mea. Imi place sa pot ajuta si multumirea ce o primesc de la persoanele ajutate fac mai mult decat bani, recompense si alte cele, zambetul, o mana cstransa cu fermitate, o privire in ochi si acel magic: “Multumesc”, fac mai mult decat ar crede altii.

Totusi, dupa cum spuneam la inceput, toate au o limita si abuzul poate fi tolerat doar intr-o anume masura si un anume timp. Asadar, pot parea un prost de bun, dar stiu cand sa pun piciorul in prag si la fel de bine stiu si sa intorc spatele sau sa dau replica sau sa iau masuri.

Ma intreb pe final, cati mai sunt ca mine si cum se face ca uneori cand avem si noi nevoie de sprijin toti fug ca potarnichile?

Sursa imagine: aici.

Disclamer: nu e cu tinta, nu am nimic cu nici un cunoscut, nu am de impartit nimic, pur si simplu am simtit nevoia sa explic pt. acei prieteni si cunostinte ce inca nu au auzit asta de la mine personal :D.

1 Comment

cristina

about 5 years ago

stii cat sunt de satula de aia de te iau de fraier? eu am inceput sa ii elimin din jurul meu. ca oricum multi te cauta doar cand au nevoie, apoi sa ma caute ca nu am timp de nevoile lor. sorry, dar eu una is satula. si da, as mai avea destui bani de recurat de ici si colo.

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*