Pe alese

LCD sau LED … that is the question …

Mai nou au aparut televizoare LED, o tehnologie noua, cu o multime de avantaje fata de deja bine cunoscutele televizoare LCD.

Acum … daca ar fi sa ne luam dupa ce spun specificatiile LED este o tehnologie foarte buna si … well … calitatea imaginii este mai buna, calitatea culorilor, fidelitatea lor, consumul energetic e mai mic iar dimensiunile sunt si ele mai mici. Da’ acum vine partea distractiva, LED-ul este inca destul de scump de produs, tehnologia este inca in faza de dezvoltare, de imbunatatire si urmeaza, zic eu in urmatorii 2-3 ani sa scada pretul televizoarelor LED.

Asa s-a intamplat si cu LCD-urile, pana acum 2 ani preturile erau foarte mari, plasmele inaintea lor la fel, acum … well … cu un 1500 RON cumperi un LCD bun, de 81-82 cm diagonala, acum 2-3 ani era pe la 2-3000 RON. Acum … un televizor LCD bun inseamna sa aiba o dimensiune mare (cel putin sa fie proportionala cu incaperea).

Pana la urma … daca e de ales … bugetul dicteaza … da’ daca acesta nu dicteaza … atunci LED este alegerea mea, consum redus de energie (ca doar is Eco ;)), calitate a imaginiii si culorilor mai ridicata, dimensiuni mai reduse … ha … ce mai … LED scrie pt. mine :P. As ca de e vorba de alegerea mea … LED … de ce? pai am enumerat deja (de la eco la culori), faza tare ii ca LCD au ai mei … si e clar mai bun ca un CRT.

Bun … v-am spus ca tot mai scriu pt. Super Blog … asta este pt. inca o etapa … doar cateva si gatam 😛

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*