This domain has recently been listed in the marketplace. Please click here to inquire.

spamcheckr.com

Pe unde merita sa calatoresti?

Momentan sunt in Miami, dar am vizitat: Budapesta, Belgrad, Milano, Frankfurt, Praga, precum si o multime de alte orase in Ungaria. E prima data cand am ajuns peste ocean si impactul e major, in special fata de oricare din orasele ce le-am vizitat in Europa.

Cel mai mult mi-a placut in Budapesta si Praga, cele doua orase au ambele un farmec aparte, sunt ambele pline de istorie si merita sa petreci cel putin un weekend in fiecare. Sincer sunt doua destinatii turistice din Europa ce nu trebuie sa le ratati.

Prima data cand am fost in Budapesta ca si turist, am ales sa merg intr-un city break si a fost in urma cu 3 ani, aproape la zi, de fapt daca mai trece inca o saptamana atunci pot spune ca sunt fix 3 ani. Am facut un tur al orasului si m-am folosit de cel ghid superb Top 10 locuri in Budapesta.

20140319-141233.jpg

In Budapesta cel mai bine este sa faci un tur pornind din Vaci utca. Pe Vaci toate sunt destul de scumpe, dar varietatea de suveniruri e de neegalat in alte părți ale Budapestei, simchiar de dai in plus câțiva forinti, parca merita sa ai de unde alege un suvenir fain. Mergi apoi la Basilica Sf. Stefan, continuand pe langa Four Seasons Hotel, Podul cu lanturi si apoi sa urci pana la Bastionul Pescarilor. De la Bastion dacă cobori poți sa ajungi ușor la Parlament, Parlament care de la Bastion se vede excelent.

20140319-141247.jpg

20140319-141259.jpg

O alta varianta este sa mergi pe Andrasi ut, pana la Hosok Tere, dupa care se poate vedea Vajdahuniady Castely si Szecheny Furdo. Castelul Vajdahuniady este extraordinar, conține cam toate stilurile arhitecturale imaginabile si poți pierde ore întregi acolo dacă ești pasionat de arhitectura. Iar dacă chiar ești mega pasionat de arhitectura poți sa îți termini bateria de la telefon la câte poze vei face.

Budapesta are in farmec propriu is cand vine vorba de turiști. Spun asta caci acum doua saptamâni am facut aventura mea de duminica acolo si la că-ți turiști am găsit, am fost foarte plăcut surprins de oamenii ce i-am întâlnit si pot spune ca turistii ce i-am întâlnit in Budapesta au fost din toate colturile lumii, serios.

In Praga am fost pana acum de 3 ori si din nou am folosit ghidul ce il gasiti pe oriunde. Merita vazuta mai mult decat intr-un simplu city break. E mult de vazut si pot spune ca dupa ce am fost de 3 ori parca mai am de vazut locuri, parca mereu descoper ceva nou si parca nu ma pot satura de oras.

20140319-133331.jpg

Praga iti ofera o multime de locuri de vizitat, dar cel mai mult mi-a placut orasul vechi si cartierul evreiesc.

Prin Praga veți găsi o mulțime de magazine, recomandarea mea: cumpărați ce aveți nevoie doar din hyper sau supermarketuri, in rest e mult mai scump totul, chiar si berea. Mâncarea e destul de ieftină la restaurante, dar cautati sa nu intrati in restaurantele ce au oameni afara puși sa va aducă înăuntru de pe strada, e mai bine sa cautati puțin după un alt restaurant mai retras, veți economisi ceva bani. Tot legat de economie, cea mai buna recomandare ce pot sa o fac este: nu beti cola, sucuri, beti apa sau bere. De ce? Pai sa va spun cum eu m-am crezut mai destept si am ignorat sfatul asta. Evident ca am platit 🙁

Eram noi (vreo 6 insi) prin piata primariei si ne-am pus la o masa sa mancam. Am comandata cola, caci deh, am zis ca nu poate sa fie scump si imi era pofta pe el. Ne-am vazut de mancare, restu’ baietilor au comandat bere si nah, la final, am platit de 3 ori (da trei ori) mai mult ca o bere sau apa plata. Si normal ca toti prietenii mei s-au spart de ras si vreme de 2 zile doar de cola mea se auzea, da, amuzanta povestea si acum, nu 🙁

Nu stiu ce sa va recomand sa vedeti, intreg orasul este extrem de frumos si merita sa va alocati mult timp pentru mersul pe jos si vizitarea strazilor.

Cati ati fost in vreunul din aceste orase? V-ati gandit si la alte destinatii turistice prin Europa sau va ganditi in general la vacanta la munte sau la mare prin tara?

Daca nu primeam proba sa scriu despre destinatiile mele, despre experientele locale pentru Super Blog Spring 2014 si CND Turism, poate nu as fi scris si poate nu ati fi aflat de cate ori am fost in Praga.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*