Prajeli – Fried – partea 2

Iata ce inseamna prajelile:

Frying is the cooking of food in oil or fat, a technique that originated in ancient Egypt around 2500BC.[1] Chemically, oils and fats are the same, differing only in melting point, but the distinction is only made when needed. In commerce, many fats are called oils by custom, e.g. palm oil and coconut oil, which are solid at room temperature.

conform Wikipedia.

Adica, se prepara mancarea in ulei sau grasime, tehinca utilizata de pe vremea faraonilor, culmea uleiul si grasimea sunt identice din punct de vedere chimic, diferenta vine la punctul de topire … wow … ii bine de stiut … asa putem sa “topim” grasimea de pe noi 😛

Bon, da’ la ce ne foloseste acest tip de gatit (daunator ar spune unii), pai iata ce se spune: datorita grasimii mancarea se gateste mai repede, grasimea penetreaza mancare in grade diferite oferind savoare, zaharurile se caramelizeaza, etc. … pai io nu vad nimic rau in asta …

Acum … se stie ca romanii sunt amatori de prajeli, mancam gras, mancam mult si ne place gustul enorm … pai atunci … de ce sa nu mancam prajeli?

Uite … mie imi plac aripioarele de la KFC … si manac cand am ocazia, fara sa exagerez … nu de alta … da’ am proportii mai mult decat … sa spunem sanatoase 😛 … si in plus, putina variatie in alimentatie face bine, asa cum si bine spune reclama de la radio … aia cu sarmalele 😛

Ca sa intelegeti de ce spun ca is bune si ca mananc cu placere … uite aici un link prin care puteti vedea rezultatul … acestei placeri … placerea de a manca bine (si nu ii cu aluzie la fraza unui presedinte 😛 ).

Pe final precizez urmatoarele: scriu pentru concursul organizat de pr365.ro si informatiile utilizate sunt obtinute din diverse surse, una importanta fiind blog-ul KFC Romania.

No Comments

harry

about 8 years ago

funny ... aripioarele (la noi le spune pe germana "hot wings" ;-) ) sunt si fast foodul meu preferat. chiar azi, ma intorceam de la un client, era pranz, eram pe autostrade si imi era foame, am intrat intr-un KFC si am savurat 6 bucati cu colesaw. cum sunt foarte mult pe drumuri, am incercat cam in fiecare oras pe unde am fost KFC-ul. cele mai bune aripioare le-am mancat in Germania pe A9, la iesirea Ingolstadt Süd si cele mai proaste la Londra (bine ... englezii si potolul ...)

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*