Programatoru’ si jucariile sale

Se ia un progrmator (amator, ca nu is la nivel profi … si nu stiu daca voi ajunge :P) … ii se pun in fata 2-3-4 monitoare si ii se da de munca … da’ ii se da de munca incat sa trebuiasca sa foloseasca minim 3 monitoare … so … Ce solutie avem?

Pai intr-un final solutiile vechi cu 2-3-4 placi video pe un sistem (la care evident ca ai nevoie de o placa de baza speciala, cele normale avand maxim 2 sloturi pentru placile video) sunt solutii ce imi par a fi costisitoare, grelele si pe langa asta complicat de depanat sau de intretinut. Asa ca trebuie cautata o noua solutie la o astfel de problema, solutia cea mai simpla in acest moment este … ia sa vedem, cine stie? Hai manutele sus … Asa … indiferent daca ati ridicat sau nu manutele (OK si mainile ;)) eu va dau raspunsul si solutia la aceasta problema: tehnologia Eyefinity a celor de la ATI.

Nah … acum pentru cei 7 care au cunostinte tehnice (7 pt. ca am apasat tasta in timp ce scriam … si mi-a fost lene sa sterg :)) … explicatiile: la nivel de hardware, Radeon 5000 ofera suport pentru un numar de maxim 6 monitoare pe un GPU. Exista un driver de la Catalyst care poate combina fiecare pipeline intr-o singura “bucata” unita intre monitoare, asa incat sa iasa imagine panoramica sau ce iti puie mintea ;). Oricum Direct X acum vede toate ecranele ca fiind unul singur mare si asa scapam de tot felu’ de setari ciudate. Si astfel … Eyefinity face acum intr-un singur GPU ceea ce pana acum se facea prin intermediul la TripleHead2Go.

Mai jos in galerie o sa vedeti cum se pot configura monitoarele prin intermediul Ati Eyefinity … mie … sincer imi plac si mi-ar place sa le am oricare din combinatii … da’ ii ditamai investitia in asa ceva 😛

Ganditi-va cate chestii misto poate sa faca un programator in acelasi timp … de la simplul fapt ca isi face treaba, la a se uita la un film, a avea la indemana documentatia si a avea un preview la ce a facut … cred ca 4 monitoare sunt astfel suficiente 😉

Pana la urma … uite ca ajunsei si la finalul etapei nr. 3 pt. Super Blog 2010.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*