Romania in 2050 – pamflet – preluare

Reau mai jos integral textul lui Dan Popa. Multumesc ca m-ai facut sa zambesc dupa ce am citit tampeniile debitate de Pogea.


Presedintele Basescu se ridica de pe Boc si anunta unirea Moldovei cu tara-mama, Rusia. In tara-tata Romania, lucrurile mergeau conform graficului. Deficitul de cont curent a scazut la 2 %, pe fondul scaderii importurilor. Acestea s`au diminuat drastic dupa ce consumul s`a prabusit ca urmare a emigrarii a 80 la suta dintre romani.
Stolojan organizeaza periodic conferinte de presa si anunta sistematic ca se retrage din functia de consilier pe probleme de sport al lui Basescu, provocandu`i acestuia cate cinsprezece zguduituri de plans pe saptamana. Ministrul Finantelor Gheorghe Pogea a marit impozitele pe venit la toti cei 125 de contribuabili ramasi in tara, pentru a avea de unde achita celor 200.000 de pensionari care oricum nu si`au mai primit banii de 3 luni. Bechtel a anuntat ca estimeaza ca in urmatorii 20 de ani sa inaugureze primul metru din autostrada Transilvania, devenita intre timp Drumul Judetean 18 bis.
Emil Boc acorda in fiecare seara interviuri canalului de nisa pentru orbi si surdomuti, explicand ca economia merge bine si ca doar preventiv, cativa dintre telespectatori vor trebui impuscati, bugetul nepermitand sustinerea financiara a tuturor.
La BNR, noul Guvernator da asigurari ca Romania va adopta cat de curand moneda euro, desi UE s`a dezintegrat demult. Adrian Vasilescu continua sa scrie in presa informatii socante depre ce se mai petrecea in urma cu 200 de ani pe pietele lumii, iar CA al BNR a decis in ultima sedinta o noua reforma monetara, schimband denumirea din „leu” – simbol al bancii care speculase acum mii de ani pe curs, in „Nimicuţ”
Cele doua banci care formau sistemul financiar bancar o duceau atat de prost incat au fost nevoite sa angajeze firme de demolari care sa darame amproasta cladiri , pentru a putea vinde cate`un credit pentru construirea caselor.
In fiecare seara, Boc promitea cresteri salariale, pana cand cineva ii aducea Prozacul si se domolea. Dimineata, la prima ora, era la usa Presedintelui, unde`i lauda fie cascatul acestuia, fie il intreba impertinent: „Stapane, ce am azi de facut pentru a`ti fi pe plac?”

Sursa: blog-ul lui Dan Popa – hymerion.worpress.com.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*