This domain has recently been listed in the marketplace. Please click here to inquire.

spamcheckr.com

Romania in 5 zile

Cum ai putea sa arati 3 lucruri, si doar 3 din Romania in 5 zile? Cum ai putea sa impresionezi un strain umblat prin lume? Shish … proba de foc la Super Blog 2011.

Dar sa incepem … de unde sa aleg eu 3 obiective cand la noi in tara sunt sute? Cum sa faci sa le vezi pe cele 3 in 5 zile? Mai ales cu infrastructura noastra ce lasa de dorit?

Pai simplu: am mers la un centru de inchirieri masini, am ales o masina incapatoare, mai de drumurile noastre si am facut traseul.

Dupa cum spuneam nu ai cum sa alegi 3 obiective si sa le arati doar pe acelea … asa ca am decis astfel:

1. Sibiu si imprejurimile – un oras ce a fost renovat, promovat si care e plin de istorie, cladiri deosebite, oameni minunati si in jurul caruia ai ce vedea – 2 zile;
2. Brasov si imprejurimile – Brasovul are si el o arhitectura deosebita, cladiri cu istorii care mai de care mai interesante, imprejurimi ce merita vazute: Bran, Rasnov, Poiana Brasov, Peles, Sinaina, Busteni, toate astea in maxim 50 km – 2 zile;
3. Maramures – Sate cochete, porti sculptate, traditii, cimitirul vesel, etc. – 1 zi.

Dar sa intru in detalii, eu fiind ghidul am ales asa: am luat masina din Arad, condus pana in Sibiu pe valea Muresului, luat de la aeroportul din Sibiu vizitatorul :D, plimbarile prin Sibiu, zonele apropiate, muzeele din Sibiu, dus la o pensiune intr-un satuc din apropiere, de mancare traditional, etc. Dupa cele 2 zile de periplu prin Sibiu, Brasov, urmatoarea destinatie dar nu oricum ci mergand prin munti, trecand prin Fagaras.

In Brasov, cazarea in Rasnov, aproape de cetate, vizitata cetatea Rasnovului, Sinaia, Busteni, Peles, Bran, Poiana Brasov si pe final Brasovul, totul … 2 zile. Dupa care pornirea la drum spre Maramures, stiind ca vor fi 400 km intre ele … drumul se face cu plecarea de dimineata 😀

In Maramures … Sapanta: Cimitirul Vesel, dupa care plimbari pe jos prin satele din zona, pe dealurile minunate, cumparaturi de produse traditionale de provenienta ovina … de ce? Pai in zona sunt foarte multe oi, lana cat incape, lapte de oaie, branza de oaie, etc … Ce sa mai spun de sculpturile in lemn, nu doar portile sunt deosebite ci orice suvenir sculptat.

Pe final … well … avion din Baia Mare.

Ce mai … o calatorie pe cinste, de la orase istorice, la bucati de istorie si legenda, pana in final la locuri de o traditie milenara … ar avea ce sa vada … si nu am epuizat tot … ar mai fi locuri … si inca multe, dar fiindca sunt limitat de proba de la Super Blog la doar 3 obiective, 5 zile si o masina de la Autonom … asta este … pare putin, dar e minunat, ca si tara noastra :D.

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked

Connect with Facebook


*